Mersin’i Gülümseten Proje: "1 Ekmek 1 Çorba"

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi vatandaşlara soğuk havalarda sıcacık bir gülümseme katıyor.

13 Aralık 2019 Cuma, 09:32
Mersin’i Gülümseten Proje: "1 Ekmek 1 Çorba"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, havaların gittikçe soğumasıyla birlikte vatandaşlara sıcacık bir gülümseme katıyor.

Haftanın 6 günü kentin farklı noktalarında memura, işçiye, emekliye, hastaya, esnafa ve toplumun farklı kesiminden haftada ortalama 3 bin civarındaki vatandaşa ulaşan proje, sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerinden birini sunuyor. Çorba ulaşan kişi sayının yakın zamanda 8 bine ulaşması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin mobil araçlarıyla sabahın erken saatlerinde insan hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde sunulan hizmet, vatandaşlardan tam not alırken, bir kap içerisinde ikram edilen çorba ve MER-EK Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmek, lezzetiyle vatandaşlarda memnuniyet bırakıyor.

Aşhane’den gülen yüzlere

Haftanın 6 günü sabah saat 07:00-09:00 arası sunulan hizmet kentin farklı noktalarında vatandaşlara ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Aşhane’de hazırlanan çorbalar titiz ve güler yüzlü iki personel tarafından gün aymadan mobil çorba dağıtım aracına alınarak vatandaşların içini ısıtmak için yola çıkıyor. Pazartesi günü Mersin Tren Garı, Salı günü Sanayi Sitesi, Çarşamba günü Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi, Perşembe günü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Cuma günü Mersin Şehir Hastanesi önüne konuşlanan araç, Cumartesi günü ise Muğdat Camii önünde hazır bulunuyor. Titizlik, güler yüz ve kalite öncelikli tutularak sunulan çorbalar vatandaşların içini ısıtıyor.

1 Ekmek 1 Çorba, ‘Pazartesi sendromunu’ azaltıyor

Pazartesi sabahı Tren Garı girişinde “1 Ekmek 1 Çorba” ile karşılaşan vatandaşlar, haftaya gülümseyen yüzlerle başlıyor. Mersin’de yaşayıp Adana istikametine veya Adana’da yaşayıp Mersin istikametine doğru yola çıkan ve çoğunluğu memur, öğrenci ve işçilerden oluşan vatandaşların “Pazartesi sendromu” Tren Garı girişinde azalıyor.

“İnsanların yüzlerindeki mutluluğu ben görüyorum”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nda baş makinist olarak görev yapan Mustafa Erdem Öğüt, zamanının çoğunu Tren Garı’nda çalışarak geçirdiğini anlattı. Yolcuları elinde çorbalarla mutlu bir şekilde gördüğünü ifade eden Öğüt “Hemen hemen her gün buradayım. Öncelikle Vahap Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Çorbalar çok lezzetli, güzel ve taze. Sabahları buraya gelenler genelde öğrenciler. İnsanlar sabahları soğukta bir tas çorbayı alıp gittikleri zaman çok mutlu oluyorlar. Yüzlerindeki mutluluğu ben görüyorum” dedi.

“Bugün sırf çorba var diye işe 7.30’da gidiyorum”

Mersin’de yaşayıp yaklaşık 4 senedir iş için trenle Adana’ya giden Harun Akot, çiçekçilikle uğraşıyor. Daha önce böyle bir hizmetle karşılaşmadığını ifade eden Akot, normalde saat 07.00’de işe giderken, çorba olduğu gün 07.30’da yola çıktığını söyledi. Akot, “4 senedir her gün Adana’ya gidip geliyorum. Sabah 07.00’de gidiyorum, akşam 17.00’de geliyorum. Bugün sırf çorba var diye işe 7.30’da gidiyorum. Eskiden bu yoktu. Vahap Seçer Başkanımız geldi, çok güzel oldu. Çorba çok güzel, on numara” diye konuştu.

Çorba işçiye kuvvet, Mersin’e verim katıyor

Tren Garı’nda çoğunluğunu öğrencilerin ve memurların oluşturduğu vatandaşlara sunulan hizmet Salı günü ise Sanayi Sitesi önünde devam ediyor. Güne sıcacık çorbayla başlayan işçiler kolları sıvayıp işlerinin başına geçiyor. “1 Ekmek 1 Çorba” projesi güne sağlıklı bir gıdayla başlayan işçilere kuvvet olurken, Mersin’e verim katıyor.

Çorba sabah ayazında esnafın içini ısıtıyor

Mersin’de gün aymadan hareketin yoğun olduğu yerlerden Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi’nde Çarşamba günü vatandaşlara sunulan çorba hizmeti, sabahın ayazında sebze-meyve işiyle uğraşan esnafın içini ısıtıyor. Sabahın erken saatlerinde Hal Kompleksi’ne gitmek için yola çıkan esnafın büyük çoğunluğu kahvaltı yapacak fırsat bulamadığını dile getiriyor. Çorba, vatandaşlara gıda ulaştırmak için erkenden yola çıkan esnafa sabah kahvaltısı oluyor.

“Sabah erken kalktığımızdan kahvaltı yapamıyoruz”

Hal Kompleksi’nde taksi şoförlüğü yapan Abdullah Aslan, sunulan hizmetten memnun kaldıklarını belirterek, “Sabah erken kalktığımızdan kahvaltı yapamıyoruz. Burada mercimek çorbası dağıtıyorlar, çok hoş bir çorba, içimizi ısıtıyor. Ekmekleri de taze. Tabii havalar soğuduğu için daha da güzel oluyor” dedi.

“Sabahları içimizi sıcak tutuyor”

Hal Kompleksi esnaflarından İbrahim Aslan ise iş makinesi operatörü olduğunu ve her gün Hal Kompleksi’ne gittiğini söyledi. Normalde poğaçayla güne başladıklarını anlatan Aslan, çorbanın daha sağlıklı olduğunu vurgulayarak, “Normalde kahvaltı imkânımız olmuyor. Ancak tek tük simit-poğaça gibi şeyler yiyoruz. Çorba daha güzel ve daha sağlıklı. Sabahları içimizi sıcak tutuyor. Hal Kompleksi’ne sabahın seher vaktinde işe gelen insanlar var. Hizmetlerinden dolayı Vahap Seçer Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. İşi gücü rast gelsin” diye konuştu.

Çorba hastaya şifa, şifa verenlere moral oluyor

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde Perşembe günü hastalara, refakatçilere ve hastane personeline ulaşan çorbalar vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Hastalara şifa, personele moral oluyor. Mersin’in kırsal mahallelerinden Bozön Mahallesi’nde yaşayıp, hastane için şehir merkezine gelen Durmuş Bolat, ilk defa karşılaştığı hizmetten memnun kaldığını belirtirken, hastane önünde böyle bir hizmetin sunulmasının hoşuna gittiğini söyledi.

Hastane personeli Fahriye Alaca ise sabah nöbete başlamadan önce sıcacık bir çorbayla karşılaşmanın kendisine moral verdiğini belirtiyor.

Çorba herkese, her kesime ulaşıyor

“1 Ekmek 1 Çorba” projesi Cuma günleri şifa ve moral vermeye Mersin Şehir Hastanesi önünde devam ediyor. Cumartesi günü ise şehrin en işlek bölgelerinden biri olan Muğdat Camii önünde sabah sporu için evden çıkmış olanlara da işine gitmek için yollara düşen vatandaşa da ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata yeni geçirilen Çamaşır Kafe içerisinde ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin merkezdeki şubesinde de eğitim-öğrenim gören öğrencilere de düzenli olarak ulaşan çorbalar kente gülümseme katıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin