Mersin'e Flaş Uyarı! Bu Geceden Başlayacak...

Kentte ardı ardına uyarılar yapıldı...

05 Aralık 2018 Çarşamba, 18:04
G: 05.12.2018 - 18:42
Mersin'e Flaş Uyarı! Bu Geceden Başlayacak...
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Mersin için şiddetli yağış uyarısı sonrası kentteki çeşitli kurumlar da uyarı mesajları paylaştı. 
Mersin’de yarın (6 Aralık Perşembe) günü için çok şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji açıklamasında ilçe isimleri tek tek sıralanarak; ‘’ Mersin ve Adana'da devam eden sağanak yağışların, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi ve batı ilçeleri (Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) ile Mersin'in batısında (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (50-100 kg/metrekare), Mersin'in doğu ilçelerinde (Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla) şiddetli (100-200 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor. Mersin ve Adana'nın 2000 m üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ ifadeleri kullanıldı.
Meteoroloji’nin uyarısı sonrası yapılan Valilik duyurusunda kentteki okulların 6 Aralık Perşembe günü tatil edildiği ifade edildi. Şiddetli yağışlar konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi de uyarı paylaşırken, MESKİ’den yapılan açıklamada; ‘’ Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre ilimiz merkez ve ilçelerinde devam eden yağışın gece saatlerinden itibaren şiddetini arttıracağı tahmin edilmekte olup; meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Köprü, menfez, kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı tüm halkımızın dikkatli olması önem arz etmektedir’’ denildi.
Öte yandan şiddetli yağış uyarısı kentte herhangi bir aksaklık oluşmaması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin