Mersin’deki "Şişman Boksör Heykeli" Gündem Olmuştu! Heykelin Hikayesi ve Sinan Şamil Sam İle İlgili Olmadığı Ortaya Çıktı!

2012 yılında Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri, 2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin’de yapılacak olmasından dolayı ‘spor’ temasıyla gerçekleşen ‘10. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu’nda yapılan 10 heykelden biri olduğu ortaya çıktı.

14 Haziran 2021 Pazartesi, 17:24
G: 15.06.2021 - 06:25
Mersin’deki "Şişman Boksör Heykeli" Gündem Olmuştu! Heykelin Hikayesi ve Sinan Şamil Sam İle İlgili Olmadığı Ortaya Çıktı!
-

2012 Kasım ayında Atatürk Parkı içinde bulunan Balıkçı Barınağı’nın yanında çalışmalarını sürdüren 8 ülkeden 10 heykeltıraş, eserlerine son şeklini vermişti. Sempozyumun finali Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştı.
Yenişehir İsmet İnönü Bulvarı Macit Özcan Spor Kompleksi yolu üzerindeki kavşakta bulunan ve sosyal medyada “Dokuz defa Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye adına 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanan, 2015 yılında hayata gözlerini yuman başarılı boksör Sinan Şamil Sam adına yapıldığı” söylenen bir yerel gazetede haber olarak yer bulan ve de gündem haline gelen “Şişman Boksör” heykeli Güney Koreli Kim Won Geun isimli sanatçı tarafından “spor” temalı sempozyumda karikatür katılarak yapılmış.
2012 yılında yayınlanan bir haberde; Sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan dönemin MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, bu yıl (2012) sempozyuma Türkiye’den 3 sanatçı olmak üzere, Danimarka, Gürcistan, İtalya, Belarus, Güney Kore, Rusya ve İspanya’dan birer sanatçının katıldığını belirtti. Akdeniz Oyunlarının 2013 yılında Mersin’de yapılacak olmasından dolayı bu yıl sempozyumun konusunu ‘spor’ olarak belirlediklerini dile getiren İpekbayrak, “Bu nedenle sanatçıların hepsi spora dönük heykeller üretiyorlar. Danimarkalı sanatçı 50 yıl önce dünya şampiyonu olmuş bir boksörün eldivenlerini ve fotoğrafını getirerek onun anısına büyük bir boks eldiveni yapıyor. Güney Koreli işin içine biraz karikatür katarak bir boksör yapıyor. (Bahse konu “Sinan Şamil Sam’ın anısına” yapıldığı ileri sürülen Mersin’deki heykel) Belarus’dan gelen sanatçı ritmik jimnastiği konu aldı. Gürcistan’dan gelen sanatçı, dinamik bir insan figürü gerçekleştirdi. İtalyan sanatçı tekvandoyu ele aldı. İspanyol sanatçı kano yarışçısını ele aldı. Anadolu Üniversitesi’nden katılan Türk heykeltıraş Rahmi Atalay, spor olarak 3 tane halkanın içine 3 tane balığı yerleştirerek onların birbiri ile yarışının heykelini yaptı. Benimle birlikte sempozyumu yürüten MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Nesrin Karacan ise dark oyununu heykel olarak gerçekleştirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Kim Won Geun'un Diğer Benzer Çalışmaları
Mersin’deki ''Şişman Boksör Heykeli'' Gündem Olmuştu! Heykelin Hikayesi ve Sinan Şamil Sam İle İlgili Olmadığı Ortaya Çıktı!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
VEDAT SİZGEN
11:32
25 Ekim 2021 Pazartesi
BUNU YAPAN HEYKEL TRAŞIN GÖZÜNÜ SİKMİŞLER BENCE BUNU YAPTIRAN VE BURAYA DİKİLMESİNE DE İZİN VERENİN DE AKLINI
217.131.82.124
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin