Mersin'deki Bu Kreşde "Üç Dilde Eğitim Veriliyor, Şehidin Vasiyeti Yerine Getiriliyor"

Erdemli Belediyesi, Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti üzerine yapılan kreşte eğitim meşalesini yakıyor, üç dilde eğitim veriyor.

23 Aralık 2020 Çarşamba, 17:14
Mersin'deki Bu Kreşde "Üç Dilde Eğitim Veriliyor, Şehidin Vasiyeti Yerine Getiriliyor"
-

Afrin Şehidi Musa Özalkan’ın vasiyetiyle inşası tamamlanan ve üç yıldır hizmet veren Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevinde eğitim meşalesi hiç durmadan yanıyor.
Modern bir binada eğitim alan minik öğrenciler üç dilde eğitim alıyor. Kreşte, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde eğitim veriliyor.
Öğrenciler ise durumdan oldukça memnun. Öğretmenleriyle birlikte sayı saymadan, renklere varıncaya kadar temel eğitim alan minikler görenleri gururlandırıyor.
Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak eğitim öğretime devam ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehidimizin vasiyetin yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.
Başkan Tollu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kolay yurt edinilmedi. Bizlerin, özgür bir ülkede yaşaması adına, kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Türk yurdu ve Müslüman yurdu olması adına binlerce şehit verdik, on binlerce gazi verdik. Bunu yakın tarihimizde düşündüğümüzde, her birinin ayrı bir hikâyesi var, özellikle yakın tarihimizde Afrin’de verdiğimiz şehitlerin bir tanesi, Musa Özalkan şehidimizin, Türkiye kamuoyuna yansıyan önemli bir vasiyeti vardı, bildiğiniz gibi. ‘Ben burada şehit olursam, devletimin bana ödediği tazminatla buradaki çocuklara kreş yaptırın’ diye şehidimizin vasiyeti vardı. Bizde Erdemli Belediyesi olarak, o şehidimizin vasiyetinin yerde kalmaması adına, Erdemlimize de bir kreş yaptık. Kreşimizin mimarisinden bitimine kadar Milli Eğitim Bakanlığının ön gördüğü prosedürlerin tamamı yerine getirildi ve şu an da kreşimizde onlarca evladımız, 3 tane yabancı dil öğreniyorlar. Ana dilleri gibi çocuklarımıza öğretip, gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde en mükemmel şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Aynı zamanda bu ülkenin, Türk ve Müslüman yurdu olarak kalması için canını veren, kanını veren, bedel ödeyen Musa Özalkan şehidimizin de vasiyetinin yerde kalmamasını sağladık. Bundan dolayı hassaten müteşekkiriz. Geleceğin aydınlık Türkiye’sini emanet edeceğimiz gençlerimizi, buralarda en güzel şekilde yarınlara hazırlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin