Mersin’de Zafer Coşkusu Onur Akın ve Özlem Özdil Konserleri İle Taçlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserlerinde, özgün müziğin efsane isimlerinden Onur Akın Mersin merkezde, Özlem Özdil ise Erdemli İlçesi Sarıkaya Mahallesi’nde Mersinliler’le buluştu.

01 Eylül 2019 Pazar, 05:05
Mersin’de Zafer Coşkusu Onur Akın ve Özlem Özdil Konserleri İle Taçlandı
-

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de Özgecan Aslan Barış Meydanı’nı dolduran binlerce Mersinli ile birlikte, 30 Ağustos Zafer Konseri’nde sahne alan Onur Akın’ı dinleyerek, tüm şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Özlem Özdil konserinde alanı dolduran yüzlerce kişi de Zafer Bayramı’nın coşkusunu türkülerle yaşadı.
31 Mart seçim çalışmalarında Başkan Seçer’e yapmış olduğu “Mersin İçin Vahap Seçer” şarkısını da söyleyen Onur Akın, ardından Seçer’i sahneye davet etti ve “İnanmadığım bir insana şarkı yapmam, gerçekten yürekten inandığım için yaptım. Başarısına, her şeyine kefilim” dedi. Başkan Seçer de tüm hemşehrilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Her şey çok güzel oldu, çok daha güzel olacak. Bu ülkenin güzel insanları, kalbi vatan hasretiyle, vatan sevgisiyle, Mustafa Kemal sevgisiyle çarpan insanları sayesinde 31 Mart’ta Türkiye’ye bahar geldi” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, özgün müziğin efsane isimlerinden Onur Akın Mersin merkezde, Özlem Özdil ise Erdemli İlçesi Sarıkaya Mahallesi'nde Mersinliler’e unutamayacakları bir konser verdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen Onur Akın konserine eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı ve zafer coşkusunu tüm Mersinliler’le birlikte yaşadı. Onur Akın konserine binlerce vatandaş akın ederken, vatandaşlar milli bayram coşkusunu yaşadı.
Düzenlenen konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, meclis üyeleri ve binlerce Mersinli katıldı.
Onur Akın: “Başarısına, her şeyine kefilim”
Sevenlerinin dilinden düşmeyen ‘Yağmur Yüreklim’ ile sahneye çıkan Onur Akın, ‘Hatçam’, ‘Hala Koynumda Resmin’ gibi parçalarını seslendirdikten sonra, Başkan Seçer için 31 Mart seçimleri öncesinde hazırlamış olduğu ‘Mersin İçin Vahap Seçer’ şarkısını da söyledi. Bayraklar, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde tüm dinleyiciler ile birlikte söylenen şarkının ardından Onur Akın, “İnanmadığım bir insana şarkı yapmam, gerçekten yürekten inandığım için yaptım. Başarısına, her şeyine kefilim” ifadeleri ile Başkan Seçer’i sahneye davet etti. Başkanlar, sahnede Mersinliler ile birlikte ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ marşını hep birlikte söyledi.
Konserde ayrıca dakikalarca süren havai fişek gösterisi de yapıldı ve o dakikalar, konseri dinlemeye gelen vatandaşlar tarafından cep telefonlarına kaydedildi.
Seçer: “Seni Anadolu olarak hissediyorum”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin daha çok ilerleyeceğini belirterek, “Her şey çok güzel oldu, çok daha güzel olacak. Seni gördükçe, seni dinledikçe, seninle konuştukça, seni Anadolu olarak hissediyorum. Mükemmel bir insan, mükemmel bir yürek, mükemmel bir yorum, mükemmel bir sanatçı. Seçim müziğimizi de Onur yaptı ve gönülden yaptı. Bize de şans ve başarı getirdi. Başarı hep beraber oldu. Bu ülkenin güzel insanları, kalbi vatan hasretiyle, vatan sevgisiyle, Mustafa Kemal sevgisiyle çarpan insanları sayesinde 31 Mart’ta Türkiye’ye bahar geldi. İstanbul’da hava biraz bulutlu kaldı ama 23 Haziran’da İstanbul’da öyle bir güneş doğdu ki tüm Türkiye’yi aydınlattı” dedi.
“Onur’un güzel sesiyle ziyafet çektikten sonra, evinize gidin ve rahat uyuyun. Mersin emin ellerde”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yapan Seçer, “Bugün 30 Ağustos. Kurtuluşun son, kuruluşun ilk adımları. Bugün özgür bir ülkede, Mustafa Kemal’in Cumhuriyetinde yaşıyorsak, 30 Ağustos’un da değerini bilmemiz lazım. Bundan 97 yıl önce başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları bu kadim topraklar uğruna, bu kadim topluluklar uğruna, tüm renklerin bütünüyle, Türkü’yle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle, bu ülkenin kurtuluşu, kuruluşu için bütün renkler mücadele etti. Bundan sonra da mücadele edeceğiz. 31 Mart’ta baharı getirdik ama asıl görevimiz şimdi başlıyor. Çok çalışıyoruz, çok daha fazla çalışacağız. Türkiye’nin dört bir yanında bizleri çok daha güzel günler bekliyor. Azmedeceğiz, sabırla, ülke ve insan sevgisiyle çok daha güzel işler yapacağız. Onur’un güzel sesiyle ziyafet çektikten sonra, konserden sonra evinize gidin ve rahat uyuyun. Mersin emin ellerde. Mersin geleceğin parlayan yıldızı. Kültür, sanat, insanlık kenti, kardeşlik kenti, barış kenti Mersin olacak. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.
Akın: “Duruşuna, onuruna, gururuna, vizyonuna hayran olduğum o sıcak insan, Başkan seçildi”
Özgün müziğin sevilen ismi Onur Akın da, kendisinin Mersin halkı ile buluşmasına vesile olan Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Sizlerle bizleri bugün burada buluşturan çok değerli, sevgili abim, dostum, kişiliğine, duruşuna, onuruna, gururuna, becerisine, öngörüsüne, vizyonuna hayran olduğum o sıcak insan, Başkan seçildi. Her şey çok güzel olacak dedik ve oldu. Daha da güzel olacak” ifadelerini kullandı.
Akın, 30 Ağustos’un en onurlu günlerden biri olduğunu dile getirerek, “Kalbi sevgiden, dostluktan, barıştan, özgürlükten, yaşamdan, insandan, hayattan, tam bağımsızlıktan, özgürlükten, Mustafa Kemal Atatürk’ten yana atan Mersin’in yüzü güne bakanlar gibi, güneşe dönük, aydınlık insanları, bu muhteşem günümüze hepiniz hoş geldiniz. Bizim en onurlu günlerimizden birisi, başlangıç günü. Zafer Bayramımız kutlu olsun. Yoksul düşmüş, bitap düşmüş her tarafı işgal edilmiş, yoksul Anadolu halkının onuru için, gururu için, tam bağımsızlığı için ayağa kalkıp şahlandığı, yedi düveli kazma ile kürek ile kovaladığı bir gündür 30 Ağustos. Muhteşem bir gündür” dedi.
Erdemli’nin Sarıkaya Mahallesi, Özlem Özdil’le zafer coşkusunu yaşadı
Erdemli’nin Sarıkaya Mahallesi’nde sahne alan Özlem Özdil, Zafer Bayramı’nda binlerce kişiye halk türkülerinden örnekler sunarken, keyifli ve duygu dolu anlar yaşattı. Özlem Özdil, sahnede kendi türkülerinin yanı sıra Aşık Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş gibi ozanlardan da türküler seslendirdi. Özlem Özdil konserine Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Erdemli İlçe Başkanı Ali Yardımcı, İYİ Parti Erdemli İlçe Başkanı Hakan Ak, CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Veli Can, meclis üyeleri ve binlerce Mersinli katıldı.
Özlem Özdil, sahneden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e böyle anlamlı bir günde kendisini Sarıkaya’da vatandaşlarla buluşturduğu için teşekkür etti. Konser sonunda Özlem Özdil’e çiçek ve plaket takdimi yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamını vatandaşlara ileterek, “Bildiğiniz gibi 26 Ağustos’ta başlayan ve bugün taçlanan Zafer Haftası nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak birçok sanat ve spor etkinlikleri yapmaktayız. Bugün de Erdemli Sarıkaya’da çok değerli sanatçımız Özlem Hanımefendi ve ekibiyle bu coşkuya ortak olduk” dedi.
Mersinliler’den Başkan Seçer’e teşekkür
Vatandaşlar, Zafer Bayramı etkinliklerden dolayı Başkan Seçer'e teşekkürlerini iletti. Konseri dinlemeye gelen Lale Koyuncu, “Mutluyuz, umutluyuz. En güzeli ve en büyük gururumuz da Atatürk'ü anmak, sevgili oğluma Atatürk sevgisini aşılamak” dedi.
İbrahim Karatoban ise alanda binlerce kişinin arasında Zafer Bayramı’nı kutlamanın heyecanını şu cümlelerle aktardı:
“30 Ağustos, ülkemiz için önemli bir tarih. Bu tarihin önemini ve kıymetini bilmemizi sağladığı ve bu tarihin önemini ve kıymetini bize hatırlattığı için Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugünü neşeli ve mutlu yaşamamızı sağladığı için kendisine hürmetlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin