Mersin’de Zabıtadan Etiket Denetimi

Mersin'de zabıta ekipleri alış veriş mağazalarında reyonlarda etiket denetimine çıktı.

10 Ekim 2018 Çarşamba, 16:10
G: 11.10.2018 - 08:41
Mersin’de Zabıtadan Etiket Denetimi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan komisyon ile Mersin genelindeki alışveriş merkezleri, fırın ve marketlerde ürün etiket fiyatı denetimi yapıldı.
Mersin genelindeki market ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen denetimler ile döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçilmek amaçlandı. Periyodik olarak gerçekleştirilen denetimler, vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler dolayısıyla sıklaştırıldı.
Denetimler esnasında, yetkililer tarafından marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Ayrıca, ekmeklerin gramajları ve iş yeri açma ile çalıştırma ruhsatları denetlenerek gerekli evraklar da kontrol edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların sağlıklı vehijyenik ürünleri tüketmesi, fiyat farklılıklarının olmaması amacıyla denetim yaptıklarını belirterek, vatandaşların fiyatlara bakarak aldanmaması, raftaki fiyatla, kasadaki fiyat arasında farklılık olduğu zaman tüketicilerin hemen yetkili birimleri arayarak şikayetlerini bildirmeleri gerektiğinin bilgisini verdi. Mersinli vatandaşlar da gerçekleştirilen denetimlerden duydukları memnuniyeti ifade ederek, yetkililere çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.
“Denetimler çok faydalı”
Çiftlikköy’de bir markette mağaza yöneticiliği yapan Adnan Turşin, “Bugün yapılan kontrollerde ürünlerin etiket fiyatıyla, kasa fiyatı arasındaki kontrolleri yapıldı. Herhangi bir sorun çıkmadı. Her gün denetimlerimizi kendi içerimizde yapıyoruz, kontrollerimiz her daim devam ediyor. Bu denetimlerin olması güzel bir uygulama. Herhangi bir problem yaşanmaması da bizim için sevinç kaynağı” dedi.
Alışveriş esnasında zabıta ekiplerinin yaptığı denetimleri gören ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Kara ise“Şu an bir çamaşır deterjanı aldım. Kasa ile reyon fiyatı aynı. Herhalde yavaş yavaş fiyatlar da düşüyor. Doların da düşmesinin payı var gibi. Denetimler ayrıca çok faydalı. Denetimlerin olması demek fiyatların geriye çekilmesi, normalleşmesi açısından çok önemli. Biz de bu denetimlerden çok memnunuz. Süreklilik arz ederse daha da memnun olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Oktayy
17:51
10 Ekim 2018 Çarşamba
Zaten fahiş fiyat oluyor etiketle kasa ne alaka dolar 3.5 iken yağ 25 idi simd8 ne oldu 40 tl oldu dolarlı kattılar içine boş denetimler
5.229.192.81
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin