Mersin'de Yerli Malı Belgesi Tebliği Bilgilendirme Toplantısı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (#MTSO) Yerli Malı Belgesi Tebliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

22 Şubat 2025 Cumartesi, 09:05
Mersin'de Yerli Malı Belgesi Tebliği Bilgilendirme Toplantısı
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) Yerli Malı Belgesi Tebliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit, Sanayi ve Teknoloji Uzmanları Büşra Pınarbaşı ve Burak Koç tebliğin getirdiği yenilik ve değişiklikler hakkında detaylı bilgi aktardı. Yeni düzenlemelerin yerli üretimi teşvik etme, sanayicilere sağlanan avantajları artırma ve belgelendirme sürecini daha etkin hale getirme hedefleri doğrultusunda hazırlandığı belirtildi.

MOTİVASYON SAĞLAYACAK

Sanayicilerin soruları tek tek yanıtlanarak sürecin işleyişi, başvuru koşulları ve belgelendirme aşamaları hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca, yeni tebliğin sanayiciler için yerlilik konusunda önemli bir motivasyon sağlayacağı vurgulandı.

REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMASI HEDEFLENİYOR

Yerli girdilerin, yerlilik hesaplamalarında daha etkin kullanılacağı ve bu sayede yerli üreticilerin teşvik edilerek ekonomiye katkılarının artırılacağı ifade edildi. Yapılan değişikliklerin, sanayicilerin yerli malı kullanımını artırmasını teşvik edeceği ve bu durumun hem yerli üretim kapasitesini güçlendireceği hem de ulusal sanayinin rekabet gücünü artıracağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE ARKA ARKAYA 2 DEPREM
"2. ARATOS FELSEFE SEMPOZYUMU” TADEKA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN AKYAZ ORMAN DEPOSUNA ZİYARET
TAŞTİ İÇERİSİNDE ÇEVRECİ HİZMET
Tarsus’ta Çöp Saati Dönemi Başlıyor! Pilot Mahalle Belirlendi
TARSUS'TA ARABA MOTORUNA GİREN KEDİ KURTARILDI
TADEKA KADIN RİTİM GRUBUNDAN MİNİ KONSER
“JANDARMADAN TEFECİLERE OPERASYON”
MARMARİS'TE 5,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN KIRSAL.MAHALLE ZİYARETİ

Mersin Haber ,Mersin