Mersin'de Yaşanan Felaket Minimum Hasarla Atlatıldı

Mersin'de etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla sıkıntılı bölgelere intikal ederek anında müdahalelerde bulundu.

16 Ocak 2019 Çarşamba, 15:31
G: 17.01.2019 - 17:18
Mersin'de Yaşanan Felaket Minimum Hasarla Atlatıldı
-

Gece boyunca devam eden müdahalelerle Mersin’de yaşanan büyük afet minimum hasarla atlatıldı.
Toplam 1436 olaya müdahale!
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 13 ilçenin tamamında 47’si suda kalan araçları kurtarma olayı olmak üzere toplam 786 adet ihbarlı ve ihbarsız olaya müdahale etti. MESKİ ekipleri de 1250 personel, 300 araç ile toplam 650 olaya müdahale etti. Böylece Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve MESKİ ekipleri ile toplam 1436 olaya müdahale edilmiş oldu.
Kentin ana yollarını basan sular nedeniyle otomobillerinin içinde mahsur kalan vatandaşlara itfaiye ekipleri yardım etti. Oluşturulan kriz masası koordinasyonunda bütün belediye ekipleriyle olumsuz koşulları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar sürdürüldü. Ekipler zorda kalan vatandaşların yardımına koşarak olası kayıpları engellemek için görev başında bekledi.Özellikle Adnan Menderes Bulvarı sahilinde deniz taşması ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda fırtınadan kaynaklanan ağaç devrilmesi gibi sıkıntılar en aza indirilmeye çalışıldı.
İtfaiye Dairesi tüm personeli ile görev başında
Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de gece boyu mesai yaparak vatandaşların yardımına koştu. Sabah saatlerinde görevi devredecek olan itfaiye ekipleri ise evlerine gitmeyerek yeni ekiplerle birlikte olası tehlikelere karşı çalışmalarını devam ettiriyor.
Başkan Kocamaz: “Dileğimiz can kaybının olmaması”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin genelinde etkili olan yağışlar dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kocamaz dakuvvetli fırtına ve sağanak yağış nedeniyle“Kabus gibi bir gece geçirdik. Denizde mahsur kalanlar, yıkılan sera ve barakalar, patlayan camlar, denizin kudurması sonucu oluşan dev dalgalarla sahildeki korkulukların ve yapılan düzenlemelerin hasar görmesi, ağaçların devrilmesi, Adnan Menderes Bulvarı’nın deniz taşması sonucu sular altında kalması ile yolun iki taraflı trafiğe kapatılması, ev ve iş yerlerini suların basması ve daha bir sürü hasar ve olumsuz görüntüler. Rabbim beterinden korusun. Büyükşehir Belediyesi elemanları sabaha kadar ayakta ve teyakkuzdaydı. Yağmur ve fırtına halen etkisini sürdürüyor. Dileğimiz can kaybının olmaması. Herkese, hepimize geçmiş olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun”şeklindeki açıklamayı sosyal medya hesabından Mersinli vatandaşlar ile paylaştı.
Büyükşehir felakete anında müdahale etti
Felaketin verdiği zararı en aza indirebilmek için ekiplerini görevlendiren Büyükşehir Belediyesi, devrilen ağaçları kaldırma, tehlike arz eden tabelaları kaldırma, su çekme, yolda mahsur kalan araçları kurtarma ve meydana gelen göçüklere müdahale etme gibi tüm güvenlik önlemlerini aldı.Bozön Köyü’nde meydana gelen meydana gelen heyelan sonucu ise bir ev çöktü ve göçük altında kalan 1 vatandaş yaralı olarak kurtarıldı.
Büyükşehir uyarmıştı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayı paylaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’de rüzgârın 15.01.2019 Salı günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, gece saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceğinin tahminini vatandaşlar ile paylaştı. Açıklamada fırtınanın 17.01.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiği belirtiliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği şeklinde uyarılar bulunuyor.
Yağışlar ve fırtına nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, 444 2 153 numaralı çağrı merkezine veya 0324 533 35 17 telefon numaralı AKOM’a ulaşabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin