Mersin'de Vatandaşların Minibüs İsyanı

Mersin'in Akdeniz ilçesinde vatandaşlar minibüslerin güzergahların değiştirilmesinden dolayı mağdur olduklarını ifade ederek yetkililere seslendiler.

04 Ocak 2020 Cumartesi, 15:02
Mersin'de Vatandaşların Minibüs İsyanı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Alınan bilgilere göre merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar yaklaşık 2 yıldır mahallelerinden kalkan minibüslerin güzergahlarının değişmesi sonucu mağdur olduklarını ifade ettiler.

Daha önce mahallede bir vatandaşı hastanelere gitmek için tek minibüs kullandıklarını belirten vatandaşlar güzergahın değişmesi sonucu artık ikiden fazla araç değiştirmek zorunda kaldıklarını ve son olarak hastaneye gidebilmek için minibüsten inince yaklaşık 5 km'lik yolu ise yürümek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili MersinHaber.com ihbar hattımıza ulaşan vatandaşlar yaşadıklarını şikayetlerini şu şekilde dile getirdiler; "Akdeniz çilek Mahallesine çalışan minibüsler 2 yıldır Toros Devlet Hastanesinden geçmekteydi ama yeni yıldan itibaren araçların güzergahların değişti. Artık minibüsler burada hastaneye gitmiyorlar. Diğer yolcu taşıma kooperatiflerinin şikayetleri sonucu güzergahın değiştiğini öğrendik. Şimdi sizlere soruyorum Akdeniz’de yaşayan vatandaşların bir çoğu dar gelirli vatandaş özel aracı olmayan yeni yapılan Şehir Hastanesine gitmek için iki araç değiştiren insanlar bu hizmet gelince evinin önünde minibüslere binip hastaneye gidip geliyorlardı. Yağan yağmurlarda herkes perişan oluyor. Son durakta inen insanlar hastaneye gitmek için kalan 5 km'yi de yürümek zorunda. Yaşlımız, engelli kardeşlerimiz var, çocuklarımız,kadınlarımız var bu yolu nasıl yürüyecek. Yetkililerden bu yaşadığımız sıkıntıya çare bulmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus, Çamalan’da Orman Yangınlarına Karşı Ortak Devriye
BAŞKAN ÇAKIR "HEDEF, TEKSTİL KENT'LE DOĞRUDAN İHRACAAT"
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 'NE "BESLENME DOSTU VE FİZİKSEL AKTİVİTEYİ DESTEKLEYEN İŞ YERİ" BELGESİ
ADANA'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, İZMİR, MANİSA VE HATAY'DA YANGINLAR DEVAM EDİYOR
Bayraktar, Tarsus Ziraat Odasını Ziyaret Etti
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE YAZ BOYU YÜZME KURSU
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASI : 1 YARALI
BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS’A HUZUREVİ VE PALYATİF YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
KEMAL DURU, ANAMUR KAYMAKAMI.OLDU
ŞAP ALARMI... HAYVAN SATIŞ YERLERINE GEÇİCİ KAPANMA TALİMATI

Mersin Haber ,Mersin