Mersin'de Ulaşım Kadınlara Emanet

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 73 otobüs şoförü alımı için tamamlanan mülakatların ardından, şoför adaylarına araç içi tanıtım ve direksiyon eğitimleri verdi.

30 Ekim 2019 Çarşamba, 09:41
G: 30.10.2019 - 09:55
Mersin'de Ulaşım Kadınlara Emanet
-

Geçtiğimiz günlerde araç filosunu genişletileceğinin müjdesini veren Başkan Seçer’in talimatıyla otobüs şoförü alımları başladı. Büyükşehir Belediyesi, ilana çıktığı 73 otobüs şoförü alımı için yapılan mülakatlarda eğitimlere ve sınavlara girmeye hak kazanan adayları belirledi. Yeterliliklerini mülakatlar sırasında kanıtlayan 41 kadın ve 183 erkek adayın eğitimleri, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan direksiyon usta öğreticileri tarafından verildi.

Araç çalıştırma, araç sollama, durakta yolcu alma ve indirme, dönel ada içinde dönüş yapma, geri manevra, park etme, araç göstergelerini bilme ve tanıma konularında verilen eğitimlerin ardından adayların direksiyon hakimiyeti yeterliliği test edildi ve sınava tabi tutuldu. Pek çok maddede değerlendirilecek olan 41 kadın ve 183 erkek aday arasından başarılı olanlar en kısa sürede görevlerine başlayacak.


Topçuoğlu: “Toplu taşımamız, otobüs işletmemiz daha dinamik olacak”

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, 73 personelin belediye bünyesine dahil edilmesinin vatandaşa hizmet noktasında faydası olacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu arkadaşlar daha önce belirli seviyelerden geçmiş, SRC belgeleri olan, psikotekniklerini tamamlamış arkadaşlarımız. Bugün ilk etapta kadın şoför adaylarımızı burada direksiyon test eğitimine, sınavına çağırdık. Umut ederim ki hepsi başarılı olmuştur. Toplamda 73 kadın ve erkek adayımız başarılı olacak, sınavı geçmiş olacak. Başarılı olan arkadaşlarımız duyuruları açıklandıktan sonra gelerek görevlerine başlayacaklar. Tabi başlamadan önce diğer bir kriterimiz sağlık ve adli yönden bir sıkıntılarının olmaması. 73 adayımızın, personelimizin bizim bünyemize dahil olmasıyla toplu taşımamız, otobüs işletmemiz daha dinamik olacak, vatandaşımıza hizmet verme noktasında iyi bir şekilde görev yapacak.”

Otobüs sayısı daha da artacak

Büyükşehir Belediyesi alınacak 73 toplu taşıma şoförünün ardından kentin ulaşımını rahatlatmak, vatandaşa güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti vermek için alımlarına devam edecek. Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, toplu taşımaya 100 otobüs daha alınacağını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in seçim beyannamesinde de belirttiği gibi 100 toplu taşıma otobüsü alacağız. Bu 100 otobüsü almak demek, bunun karşılığında en az 250 adet 2020 yılı içinde şoför alınması demek” dedi.

Kadın otobüs şoförlerinden Başkan Seçer’e teşekkür

Kadınların topluma daha çok kazandırılması gerektiğini belirten şoför adayı Bircan Tazeoğlu, “Eğitimlerimiz güzeldi. Her şeyden önce kadınlara böyle bir öncelik tanımış olduğu için tabii ki Vahap Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda bizlere umut oldu. Kadınlara destek sağlandığı için gerçekten kadın olarak ne kadar teşekkür etsek az. O yüzden ben çok mutluyum. İnşallah gerçekten iyi olur hepimiz için. Buraya başvuru yapan insanlar, kendim için de konuşmam gerekirse zaten belli kriterlere sahip, uzun yıllardır trafikte aktif araç kullanan insanlar. O yüzden hiçbir şekilde trafikte, otobüste olmamız bizim için bir şey değiştirmeyecek” dedi.

“Örnek kadın şoförlerden olmak istiyoruz’’

Şoför adaylarından Handan Kaya, Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan personellerin sıcakkanlı ve güler yüzlü davranışlarıyla sınav heyecanlarının geçtiğini ifade ederek, “Mülakat da iyi geçti, herkes pozitifti. Öncelikle Başkanımıza teşekkür ediyorum, kadınların önünü açtığı için, kadınlara destek çıktığı için. Mülakattan sonra mesajlarımız geldi, bugün uygulamalı sınavdayız. Sınava girdik, tüm personel çok sıcakkanlı güler yüzlüydüler, çok iyi davrandılar. İlgili bir şekilde, kontrollü bir şekilde gittik, sınavımıza girdik. Umarım başarmışızdır, başardığımı düşünüyorum, her şey çok güzeldi. Sonuçta inşallah biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne katılarak örnek kadın şoförlerden olmak istiyoruz. Özellikle ben kendi adıma söyleyeyim bunu yapmak istiyorum, başarmak istiyorum. Umarım başaracağım” diye konuştu.

“Kadınlar her şeyi başarır”

Adaylardan Betül Arslankılıç da kadınların başaramayacağı hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, “Başkanımız iyi ki bize böyle olanaklar sağladı, kadın istihdamını arttırmak için çok güzel bir şey oldu bu. Direksiyon eğitimimiz güzeldi. Eğer burayı geçersek bir aylık bir eğitim verilecek Allah kısmet ederse daha iyi olacağız. Zaten trafikte iyiyiz, otobüste de iyi olacağız. Kadınlar her şeyi başarır” diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin