Mersin'de Turfanda Karpuz Hasadı Yapılmaya Başlandı

Mersin Tarsus Ali Fakı Köyü girişinde hasadına başlanılan karpuzun rekolte olarak düşük olduğu dönüme 6 ton civarı mahsul verdiği belirtildi.

16 Mayıs 2017 Salı, 12:29
G: 16.05.2017 - 13:01
Mersin'de Turfanda Karpuz Hasadı Yapılmaya Başlandı
-

Tarsus Gündem Gazetesi / CİHAN KEZER - Pazar ve büyük marketlerde kilosu 4 liradan tezgahlarda sergisi yapılan karpuz üreticisini sevindirirken, tüketicisinin ise cebini yakıyor.

Açık tarlada yetişen karpuzların sera malından önce hasat edildiğine işaret eden çiftçiler ” Bu yıl bölgemizde meydana gelen yoğun yağışlardan sonra topraklar suya doydu. Bu yıl karpuzlar daha lezzetli olacak”dedi.
 
Ayrıca çiftçiler 15-20 güne kadar, diğer bölgelerde de karpuz hasadının başlaması ile birlikte , fiyatların aşağıya düşeceğini belirtti.
 
PEKİ İYİ KARPUZ NASIL SEÇİLİR ?
Karpuzu kestiğinizde hayal kırıklığına uğramamak için satın alırken birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Tatlı, sulu ve olgun bir karpuz seçmek için kabuk renginin mat olmasına ve tırnakla hafif kazındığında yeşil kısmının kolayca çıkmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Toprağa oturan kısmının renginin açık sarı olması da karpuzun olgunlaştığını gösteriyor. Karpuz, yüksek oranda C vitamini taşıyor, içerdiği potasyum nedeniyle kalp fonksiyonlarını ve kan basıncını düzenliyor, bünyesindeki beta karotenden dolayı da çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu özelliği bulunuyor.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
CUMHURİYET HALK PARTİSİ HEYETİNDEN, MERSİN ESOB'A ZİYARET
Tarsus'ta Emekliler, Seramik Yaptı
"Köyde Şenlik, Tarsus’ta Gelecek Var" Heyecanı Keşli Mahallesi’nde
Vali Toros, Mut Adalet Sarayına Ziyarette Bulundu
Jandarmadan Mut'ta Kaçak Makaron Operasyonu
Tarsus’ta 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Kovalamacayla Yakalandı
Vali Toros, Mut Orman İşletme Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Vali Toros'tan Başkan Orhan'a İ-adei Ziyaret
Fındıkpınarı - Arslanköy Arasını 18 Km’ye Düşürdü
Büyükşehir’in Yayla Konserleri’yle Kırsaldan Müzik Sesleri Yükseliyor

Mersin Haber ,Mersin