Mersin’de Trafik Kontrollerinde Hatalı Sürücülere Ceza Yağdı

13 milyon TL’nin üzerinde idari para cezası uygulandı.

06 Aralık 2023 Çarşamba, 18:12
Mersin’de Trafik Kontrollerinde Hatalı Sürücülere Ceza Yağdı
-

Mersin Emniyet Müdürlüğü trafik denetimleri hız kesmeden devam ediyor. İl genelinde trafik düzeni ile ilgili yapılan denetimlerde çok sayıda araç kontrol edildi.
 
Yapılan açıklamaya göre ekipler 37.285 adet araç ve 3.934 motosikleti kontrol etti. Kontrollerde, 10.805 adet cezai işlem uygulanırken 28 araca üzerinde teknik değişiklik yaparak çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaran araçları kullanmaktan (abartı egzoz) adet ceza işlem yapıldı.
 
2 adet araca drift yapmaktan ceza yazılırken, 1308 adet sürücüye seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 982 adet sürücüye kask kullanmamaktan, 1057 adet sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 695 adet sürücüye emniyet kemeri takmamaktan, 909 adet araç plakasına hatalı parktan, 469 sürücüye ehliyetsiz / geçici olarak geri alındığı halde araç kullanmaktan, 110 adet sürücüye ise alkollü araç kullanmaktan yaptırım uygulandı.
 
Denetimlerde toplam 13.770.401 TL trafik idari para cezası uygulandığı ifade edilirken 242 araın da trafikten men edildiği belirtildi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BİR IŞIK, BİR NEFES PROJESİ'NİN SEZON FİNALİ YAPILDI
MEZITLİ'DE TRAFİKTE KAVGA: 2 YARALI
BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BİSİKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVİRDİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN HER YAŞA EĞİTİM, HER GÖNÜLE DOKUNUŞ
BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMI’ MESAJI
MERSİN, KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR’İN HALK PLAJLARI YAZA HAZIR
MERSİN SPOR KULÜBÜ'NDE YENİ HEDEF AVRUPA KUPASI
TARSUS GELECEK SPOR U13 TAKIMI NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Tarsus’ta Motosiklet Kaldırıma Çıktı, Bariyerlere Çarptı

Mersin Haber ,Mersin