Mersin'de Terör Operasyonda 8 Kişi Tutuklandı

Mersin merkezli 3 ilde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 kişi tutuklandı.

23 Mayıs 2017 Salı, 10:59
Mersin'de Terör Operasyonda 8 Kişi Tutuklandı
-

Mersin merkezli 3 ilde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 3'ü kadın 20 kişiden 8'i tutuklandı. Mahkeme 8 kişiye adli kontrol, 1 kişiye ise ev hapsi verirken, 3 kişiyi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Edinilen bilgiye göre, 10 Mayıs'ta Mersin, Diyarbakır ve Eskişehir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve üst aramalarında, örgütsel olduğu değerlendirilen kitap, örgütü simgeleyen bez parçası, 16 adet 9 milimetre çapında fişek ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Mahkemeye sevk edilen 20 kişiden,  8'i tutuklanırken, 8 kişi  adli kontrol, 1 kişi  de ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti 3 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Öte yandan, hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA 6 ŞUBAT DEPREMİNDE HASAR GÖREN CAMİLERDE İNCELEME
TEKNOFEST GENÇLİĞİYLE NİCE ASIRLAR BOYUNCA BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
VALİ TOROS'TAN, ALATA BAHÇE ZİYARETİ
MİLLİLERİMİZDEN İRAN’DA 7 MADALYA
MERSİN FORUM AVM'DE İŞYERİNİN TAVANI ÇÖKTÜ: YARALILAR VAR
VALİ TOROS, ÇİFTLİKKÖY HAYVAN BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'Nİ DENETLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi Açılış Töreni’ne Katıldı
BAŞKA SARI " GELENEKSEL 3. BAHAR ŞENLİĞİ"NE KATILDI
MAHSUR KALAN KÜÇÜK KÖPEĞİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE

Mersin Haber ,Mersin