Yasağın başladığı 22 Mart günü 65 yaş üstü 150 civarı yurttaşın evine yemek ulaştıran Büyükşehir, şu an günlük 9 bine yakın kişiyi sıcak yemekle buluşturuyor. Aradan geçen 71 günlük süreçte yurttaşlara ücretsiz olarak 400 bin yemek paketi ulaştırıldı.
Büyükşehir’in merkez Aşhanesi’nin baş aşçısı Durdu Gürbüz, “Biz bir ekibiz. Bu kapıdan girdiğimizde enerjimizi yüksek tutuyoruz. Tabii bu ekip ruhunu oluşturmak hiç kolay değil. O yüzden enerji yüksek olsun diye baş aşçı olarak bazen bir şarkıya, türküye girerek ‘Arkadaşlar hadi!’ diyorum. Burası enerjisi yüksek bir yer” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde gelen talepler doğrultusunda sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü yurttaşların sıcak yemek ihtiyaçlarını büyük bir hızla karşılamaya devam ediyor. Büyükşehir’in Aşhanesi’nde pişen yemeklere usta aşçılar hem kaliteli malzemeleri hem de sevgilerini katıyor. Aşhane’de bazen hep bir ağızdan şarkılar ve türküler söyleniyor bazen de yemek pişen kazanlarla ustalar ritim tutuyor. Şu anda günlük 9 bine yakın yurttaşın evine ücretsiz ve sıcacık yemek hizmeti sunan Büyükşehir, aradan geçen 71 günlük süreçte yurttaşlara 400 bin yemek paketi ulaştırdı.
Usta aşçılar aşlara aşklarını katıyor
Sabah saatlerinde evlerinden çıkan usta aşçılar, Aşhane’nin mutfağında buluşuyor. Önlüğünü giyen aşçılar, güne sıcacık şarkılarla başlıyor. Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlar için sürdürdüğü Evde Yemek Hizmeti, “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” sloganıyla evlere ulaşıyor. İşin mutfağındakiler ise işlerine aşkla sarılıyor. Ustalar bazen bir kazanın etrafında buluşarak şarkılara eşlik ediyor bazen de karıştırdıkları kazanlarla şarkılara ritim tutuyor.
İlk gün 150 paketle başlayan hizmet 71 günde 400 bine ulaştı
65 yaş ve üstü yurttaşlar, sokağa çıkma yasağının başladığı 22 Mart’tan itibaren Büyükşehir’e ulaşarak, yemek taleplerini iletti. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşların yemek ihtiyaçlarını hızla karşılamaya başladı. “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir’in kent merkezindeki Aşhanesi’nde günlük olarak pişen yemekler öğle saatlerinde araçlara yüklenerek, 65 yaş üstü yurttaşların evlerine sıcak ve ücretsiz olarak götürüldü.
Büyükşehir, süreç içerisinde bünyesine Tarsus’ta da bir Aşhane kattı. Büyükşehir ekipleri, şu anda 9 bine yakın yurttaşın evine yemek hizmeti veriyor. Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlara ilk gün 150 paketle başlayan yemek hizmeti, aradan geçen 71 günlük süreçte 400 bine ulaştı.
“Şu an itibariyle 400 bin sayısına ulaşmış bulunuyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, gelen başvurular doğrultusunda şu anda günlük 9 bine yakın yurttaşa ulaştıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağının geldiği 22 Mart’tan itibaren, başvurulara istinaden vatandaşlarımızın evlerine yemek götürmeye başladık. İlk günkü çalışmamız 150-200 kişi civarındayken şu anda günlük ortalama 9 bine yakın yemeği 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine servis ediyoruz. Şu an itibariyle 400 bin sayısına ulaşmış bulunuyoruz” dedi.
“Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık”
Aradan geçen 71 günlük süreçte 65 yaş üstü yurttaşların önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekleyen Gökayaz, “Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Yasak olduğu için 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarıya çıkamadı. Ondan dolayı beslenmeyle ilgili bir problem ortaya çıktı. Bu açığı kapatmak için böyle bir çalışma yapmayı uygun bulduk. Tabi bu çalışmanın vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları ve herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmamaları açısından da olumlu bir etki yarattığını düşünüyoruz” diye konuştu.
“Bu kapıdan girdiğimizde enerjimizi yüksek tutuyoruz”
Büyükşehir’in merkez Aşhanesi’nin baş aşçısı Durdu Gürbüz, bazen bir şarkıya başlayarak ekibin motivasyonunu artırdığını söyledi. Yüksek bir enerjiyle güne başladıklarını belirten Gürbüz, “İşimizi severek yapıyoruz. Severek yapmazsak olmaz zaten. Ekibimi çok güzel motive ettiğimi düşünüyorum. Koordineli, güzel bir şekilde çalışıyorlar. Burada yeri geliyor şarkılarla, türkülerle motive oluyoruz. Güzel bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Biz bu süreçte vatandaşlarımıza dokunmaya çalıştık. Ellerinden tutmaya çalıştık. Evdekiler de bu süreçte bize çok yardımcı oluyor. Biz bir ekibiz. Bu kapıdan girdiğimizde enerjimizi yüksek tutuyoruz. Tabii bu ekip ruhunu oluşturmak hiç kolay değil. O yüzden enerji yüksek olsun diye baş aşçı olarak bazen bir şarkıya, türküye girerek ‘Arkadaşlar hadi!’ diyorum. Burası enerjisi yüksek bir yer” ifadelerine yer verdi.
“Personel çok iyi eğitilmiş, çok saygılı. Yemekler de çok güzel”
Mezitli İlçesi Yeni Mahalle’de yaşayan 71 yaşındaki emekli astsubay Faik Gök, Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlar için gösterdiği ilgi ve sunduğu hizmetten memnun olduğunu dile getirdi. Gök, “Ben ‘Sadece yemek istiyorum, başka bir şey istemiyorum’ dedim. ‘Başka bir ihtiyacınız var mı?’ diye sordular, ‘Hayır’ dedim. Sağ olsunlar, sokağa çıkma yasağı başladıktan sonra devamlı geldiler. Personel çok iyi eğitilmiş, çok saygılı. Yemekler de çok güzel, aşçılara teşekkür ederim. Başta Başkanımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ederim” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.