Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini sunarak “1 Ekmek 1 Çorba”, “Çamaşır Kafe”, “Süt Senin Gurur Mersin’in” ve “Halk Kart” gibi hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini toplayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayından bu yana eşyaları yangında hasar görmüş 40 ailenin de imdadına yetişti. Büyükşehir Belediyesi, kriterleri karşılayan mağdur ailelere çekyat, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, bazalı yatak gibi toplam 102 temel ev eşyası yardımı yaptı.
Yangın mağduru vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu
Yaklaşık 9 aylık süre içerisinde evinde yangın çıkan aileler itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Yangına müdahalede bulunan itfaiye ekipleri, evde hasar gören eşyaları tuttuğu raporla kayıt altına aldı. İtfaiye raporu, kimlik fotokopisi ve dilekçeyle Büyükşehir Belediyesi’ne gelen 74 başvurudan kriterlere uyan 40 ailenin mağduriyetleri giderildi.
Toplam 102 temel ev eşyası yardımı yapıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nin ilgili maddelerindeki kriterleri karşılayan 40 aileye 39 çekyat, 15 buzdolabı, 20 çamaşır makinesi, 18 bazalı yatak ve 10 fırınlı ocaktan oluşan toplam 102 temel ev eşyası yardımı yapıldı.
Yardımlar neye göre yapılıyor?
Büyükşehir Belediyesi yapılan başvuruları, bünyesindeki uzman personellerle titizlikle inceliyor. Başvurular, ilgili yönetmeliğin 8. Maddesi’nde sözü edilen “yangında belirli bir süre kendisinin ya da geçindirmekte olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan bireylere temel ev eşyası niteliğinde ayni yardım yapılabileceği” hükmü çerçevesinde ele alınıyor.
Yardımlardan kimler yararlanıyor?
Titiz değerlendirmelerle gerçek ihtiyaç sahibi mağdurlara ulaşmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yönetmeliğin 23. Maddesi’ndeki kriterleri esas alıyor. Maddeye göre başvurular hanenin aylık toplam net geliri, haneye yapılan diğer yardımlar, taşınır ve taşınmaz mal varlıkları, ikamet edilen konutun durumu, hane bireylerinin iş durumu, hanede yaşayan bireylerin sağlık ve engellilik durumları, kişi sayısı, öğrenci sayısı gibi kriterlerle değerlendiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.