MERSİN'DE ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERAT BELGELERİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve tevcihi üzerine, Mersin Valisi Atilla Toros tarafından Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize, Devlet Övünç Madalyaları ve Berat Belgeleri tevdi edildi.

19 Mart 2025 Çarşamba, 09:17
MERSİN'DE ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERAT BELGELERİ VERİLDİ
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve tevcihi üzerine, Mersin Valisi Atilla Toros tarafından Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize, Devlet Övünç Madalyaları ve Berat Belgeleri tevdi edildi.

Mersin Kültür Merkezinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan program, Şehit ve Gazilerimizin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.
Vali Atilla Toros, ‘‘Milletimizin şanlı tarihine altın harflerle kazınan, kahramanlık destanlarının yaşayan nişaneleri, Aziz Şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve Gazilerimize, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, tevcih edilecek madalya ve beratları tevdi etmek, benim için büyük bir şereftir.
Sizler, en kıymetli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Kiminiz evladını, kiminiz eşini, kardeşini, babasını toprağa verdi. Kiminiz bedeninde taşıyor vatan mücadelesinin izlerini. Ama bilin ki, bu millet sizleri asla unutmayacak. Zira sizler, bu vatanın en onurlu, en yüce makamlarının sahiplerisiniz.
Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz muhterem ailelerimize ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Rabbim, şehitlerimizin ruhunu şad, makamlarını âli, mekanlarını cennet eylesin. Şehitlerimizin can yoldaşları kahraman gazilerimize, üstün bir cesaretle, verdikleri mücadeleden dolayı şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.
Program; Şehit yakınlarımıza ve Gazilerimize, Devlet Övünç Madalya ve Berat Belgelerinin Vali Atilla Toros tarafından takdim edilmesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELİ'NE "İŞ' te MUTLULUK" EĞİTİMİ
Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart”
BÜYÜKELÇİ BİLGİÇ, MERSİN STANDINI ZİYARRT ETTİ
Bozyazı'da  Öğrencilerden Fidan Dikim Etkinliği
MTSO, Moskova Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına Katıldı
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 110. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
MTSO, Mersinli Sanayicinin Dijital Dönüşümüne Destek Verecek
SİLİFKE BELEDİYESPOR'DA 23 ELAZIĞ FK HAZIRLIĞI
KAYMAKAM AKYÜZ'E MECLİS ÜYELERİ, ERDOĞAN, ŞENDAĞ, YILIK VE AVŞAR'DAN ZİYARET
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI

Mersin Haber ,Mersin