Mersin’de Sahte Evrak Çetesi Çökertildi

Mersin’de sahte evrak düzenleyip dolandırarak başkalarına ait iş yerlerini üzerlerine geçiren şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.

02 Nisan 2021 Cuma, 15:21
G: 02.04.2021 - 17:18
Mersin’de Sahte Evrak Çetesi Çökertildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sahte evrak düzenleyen dolandırıcılara yönelik harekete geçen Mersin İl Emniyet müdürlüğü yaptığı titiz çalışmalar sonucunda şüphelilerin sahte kimlik ve dublör kullanarak 1 Milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıklarını belirlemişti. Edinilen bilgilere göre çete yurtdışında yaşayan vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşıp ardından ona benzeyen birini ayarlayarak sahte kimlikle dükkanları kendi adamlarına sattılar. Daha sonra çete üyeleri arasında para yüzünden anlaşmazlık çıkınca şüphelilerden 3’ü tutuklanmıştı. Yaşanılan bu olayın ardından Mersin Emniyeti, şahısların 2 dükkanı usulsüz bir şekilde üzerlerine geçirdiklerini tespit etti. Yapılan detaylı incelemede şüphelilerin yurt dışında yaşayan bir vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiklerini, ardından dublör kullanarak 1 milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıklarını belirledi. Satış için tapu müdürlüğüne gelen 4 şüpheli, polis tarafından gözaltına alınarak, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 2'si tutuklanırken, 2'si ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Olayı aydınlatmak için daha kapsamlı çalışma başlatan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Ekipleri asıl organizatör ve dublörün de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin yerini tespit edip operasyon için harekete geçti. Adreslere düzenlenen operasyonlarda organizatör, dublör ve 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital tapu ile kimlik fotokopileri ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, diğer 4 kişi ise ev hapsi ile serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin