Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” eylemi kapsamında araç sürücülerine bilgilendirici broşür dağıttı, trafikte yayalara karşı saygılı olunmasını istedi.

07 Şubat 2019 Perşembe, 07:40
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Pamuk, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı kullanan araç sürücüleri ve yayalara broşür dağıttı
Türkiye’de; trafikte yayaların önceliği bilincinin oluşması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla, 81 ilde olduğu gibi Mersin’de de 12:00-13:30 saatleri arasında eylem yapıldı. İçişleri Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen eş zamanlı eylem kapsamında, “2019 Yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla basına ve kamuoyuna duyuruldu.
Başkan Pamuk, yaya geçidinde sürücülere ve yayalara broşür dağıttı
Eylem kapsamında Mersin’de de Akdeniz Kaymakamlığı, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile birçok kamu kurum ve kuruluşu temsilcisinin de katılımıyla, kentin farklı noktalarında uygulama yapıldı. Yağmura rağmen Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK) üzerinde bulunan yaya geçidi üzerinde gerçekleşen uygulamada, Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, trafik polisleri tarafından durdurulan araç sürücülerine, ülke çapında başlatılan kampanyayı tanıtıcı el ilanı dağıttı.
Özellikle toplu taşıma araçlarına girerek sürücüler ve araçta bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve onlara tanıtıcı broşürlerden dağıtan Başkan Pamuk, 2019 yılının, “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildiğinin altını çizdi, kampanya ve eylemin önemine dikkat çekti. Başkan Pamuk, özellikle araç sürücülerini de uyardı, trafikte dikkatli ve duyarlı olmalarını, kurallara uymalarını, yayalara öncelik vermelerini istedi.
2019; “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildi
Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi.
Bu amaçla Bakanlık tarafından; "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi. Bu kapsamda 81 ilde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla eylem gerçekleştirildi ve 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi de kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi
Mersin’de; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin