Mersin'de Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

01 Mart 2021 Pazartesi, 21:33
G: 01.03.2021 - 22:56
Mersin'de Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan sonra koronavirüs salgınında alınan yeni tedbirler ve kademeli normalleşmede atılacak adımlar belli oldu. İllere göre risk haritasının paylaşılması sonrası ise okulların ne zaman açılacağı merak edilmeye başlandı. Mersin’in yüksek riskli olarak haritada yer alması sonrası ise kentte okulların eğitim öğretime açıklamada belirtilen şekliyle başlatılması bekleniyor.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada; ‘’Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dâhil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise, genel uygulamanın dışında, sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır’’ şeklinde konuştu.

Bu açıklamalardan sonra yayınlanması beklenen genelgede detayların netleşeceği belirtilirken, Mersin genelinde okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacağı, kentin yüksek riskli bölgeler arasında yer alması sebebiyle diğer kademelerde sadece yüz yüze sınavların yapılmasının beklendiği öğrenildi.
Mersin'de Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?
Mersin'de Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?
Mersin'de Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?
Öte yandan Sağlık Bakanlığı da illerin risk durumlarını gösteren haritayı paylaştı. İşte haritaya göre illerimizin durumu…

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)
Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)
Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.
ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Çakır: "mersin’de Oluşan Güçlü Lobi Ankara’da da Sürmeli"
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TEDAVİ GÖREN DOKUCU'YA ZİYARET
DRİFT YAPAN 4 ARACA CEZA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TÜM EMEKLİLER DERNEĞİNE "EMEKLİLER GÜNÜ" ZİYARETİ
KAYMAKAM AVCI'DAN YÖRÜKLERE ZİYARET
Bir Tarafı Yaparken, Bir Tarafı Tahrip Ediyorlar
MERSİN'DE 857 ŞAHIS YAKALANDI, 1521 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Mersin, Çin’le Temaslarını Artırıyor
TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR, YARIN TARSUS'A GELİYOR

Mersin Haber ,Mersin