Mersin'de, Öğretmen ve Öğrenciler Yeni Eğitim Öğretimin Döneminin İlk Günü, Başkan Seçer'i Ziyaret

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz, Mezitli, Akdeniz, Yenişehir İlçesi’ndeki okullardan temsili olarak seçilen öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte yeni başlayan eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

09 Eylül 2019 Pazartesi, 19:20
Mersin'de, Öğretmen ve Öğrenciler Yeni Eğitim Öğretimin Döneminin İlk Günü, Başkan Seçer'i Ziyaret
-

Başkan Seçer, eğitimin çok önemli bir alan olduğunu vurgulayarak, “Eğitimde ideolojik saiklerden uzak kalmak lazım. Bu sağcısı-solcusu meselesi değil. Eğitim laik olmalı, eğitim çağdaş olmalı, eğitim müzakere eden, sorgulayan bir hüviyette olmalı. Yoksa bunun adı eğitim olmaz. Eğitim başka bir şey, dikta etmek başka bir şey. Eğer siz bir görüşü, birine dikta ediyorsanız bunun adı eğitim değildir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni başlayan eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz ile Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerindeki okullardan temsili olarak seçilen öğretmenler ile öğrencileri makamında ağırladı. Eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğinden ve bu alanda yaratılması gereken fırsat eşitliğinden söz eden Başken Seçer, “Eğitimde ideolojik saiklerden uzak kalmak lazım. Bu sağcısı-solcusu meselesi değil. Eğitim laik olmalı, eğitim çağdaş olmalı. Eğer siz bir görüşü, birine dikta ediyorsanız bunun adı eğitim değildir” dedi.
“Eğitim çok önemli bir alan”
İlkokula başladığı günleri hatırladığını dile getiren Başkan Seçer, “Tarsus’ta, Hürriyet Dumlupınar İlkokulu vardır, orada başladım ben ilkokula. Tabi yoksul bir mahalleydi. Zor koşullarda yaşayan ailelerin çocuklarının yoğunlukta olduğu bir mahalle orası. O koşullarda, o dönemde, orada ilkokula başladık. Tabii yıllar geçiyor. Eğitim önemli. Eğitim her toplum gibi bizim için de çok önemli bir alan. Burada ideolojik saiklerden uzak kalmak lazım. Bu çok yanlış oluyor, bunu yapmamaları lazım. Bu sağcısı-solcusu meselesi değil. Eğitim laik olmalı, eğitim çağdaş olmalı, eğitim müzakere eden, sorgulayan bir hüviyette olmalı. Yoksa bunun adı eğitim olmaz. Eğitim başka bir şey, dikta etmek başka bir şey. Eğer siz bir görüşü, birine dikta ediyorsanız bunun adı eğitim değildir” dedi.
“Dünya görüşü kişinin şekillendireceği bir şey, diğer türlü dikta olur”
Kişinin ideolojik kararının, yaşam biçiminin, dünyaya bakışının ve dünya görüşünün kendisinin şekillendireceği alanlar olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Serbest, hür değerlendirme şansı vermektir eğitim. Yani her alanda o insanı ehil insan yapacaksınız; sporda, sanatta, edebiyatta, tarihte, matematikte, ondan sonra kararını o verecek. İdeolojik kararı, yaşam biçimi, dünyaya bakışı, dünya görüşü onun şekillendireceği bir şey. Diğer türlü dikta olur. Bir insana, körü körüne bir olaya bağlanma olur. Buna özen göstermek zorundayız. Özen göstermezsek ülkeyi bir yere götüremeyiz. İşte siyasetteki kısır çekişmeler nerelere getiriliyor. O kısır çekişmelere ülkenin geleceğini yok etme pahasına göz yumamayız” diye konuştu.
Öğretmenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini anlatan Başkan Seçer, “Yani para ayıracaksınız, fiziki koşullarınızı düzelteceksiniz, öğretmenlerin yaşam kalitesini arttıracaksınız, bu insanların maaşı iyi olacak. Yaşam koşulları iyi olacak ki çocuklarımıza iyi eğitim versin. Bütün bunlar eğitimde olması gerekenler. İnşallah daha iyi noktalara ulaşırız” ifadelerini kullandı.
“Eğitimi çok önemsiyorum”
Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimde ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Biz eğitime önemli bütçeler ayırıyoruz, ayıracağız da. Eğitim yardımı, üniversiteye hazırlık kursları, bunlar önemli bütçeler. Hepsini bu yıl içinde huzurlu bir şekilde gerçekleştirdik. Eğitim yardımları devam ediyor. Yaklaşık 8 bin öğrenciye 1200 TL yıllık yardım yapacağız. 4 bin öğrencimize eğitim kursu veriyoruz. Üniversiteye hazırlık kursları verecek öğretmenlerimizi tamamen bilimsel kriterlere göre seçtiler. Eğitimi ben çok önemsiyorum. Tarafsız bir gözle. Bunun sağcısı-solcusu, fakiri-zengini yok. Eğitime erişim konusunda fırsat eşitliği yaratmak zorundayız. Eğitimsiz toplum çürümeye mahkumdur” diye konuştu.
Yılmaz: “Eğitim dinamik ve sürekli yenilenmesi gereken bir alan”
Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz da Başkan Seçer’e görevinde başarılar diledi. 402 bin öğrenci ve 25 bin çalışan adına Başkan Seçer’i ziyaret ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Yeni eğitim-öğretim döneminin ilk günü. Sevinçliyiz, mutluyuz ve bu mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Eğitim dinamik bir nokta, sürekli yenilenmesi gereken bir alan. Çünkü dünya ile yarışıyorsunuz ve dünya vatandaşı yetiştiriyorsunuz. Sadece Mersin’de yaklaşık 27 bin yeni öğrenci grubu, her sene sisteme dâhil oluyor. Bir yandan okulları normalleştirmeniz gerekiyor, bir yandan okullaşma noktasında sıfırlamak gibi bir göreviniz var. Çünkü 12 yıllık bir zorunlu eğitim var. Dışarıda bir kişi dahi bırakacak bir lüksümüz yok. Biz de her zaman söylüyoruz, bu işin siyaseti olmaz. Ülke için, ülkenin geleceği için, 2023 için, çağdaş ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için tek çaremiz eğitimi hep beraber yüceltmek” dedi.
Konuşmaların ardından ziyaretine gelen minikler ile sohbet etmeyi ihmal etmeyen Başkan Seçer, onlara eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diledi. Minikleri makamında ağırlamaktan duyduğu mutluluğu da dile getiren Seçer, herhangi bir istekleri olduğu zaman kendisine rahat bir şekilde ulaşabileceklerinin de altını çizdi.
Ziyarette ayrıca bir öğrencinin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın okullarında konser verme isteğine de olumlu yanıt veren Seçer, kendilerinin istedikleri bir günde Bando Takımı’nı okullarına gönderme sözü verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin