Mersin'de Öğrencilerin Kodlama İle Farkındalık Düzeyleri Artırılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde 2016 yılından itibaren başarı ile yürütülmekte olan Geleceğin Programcıları Genç Dâhiler Projesi kapsamında 780 öğretmen ve 1710 öğrenciye ulaşıldı.

06 Aralık 2018 Perşembe, 14:00
Mersin'de Öğrencilerin Kodlama İle Farkındalık Düzeyleri Artırılıyor
-

Aynı zamanda proje faaliyetlerinin verimli ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile 2 adet bilgisayar laboratuvarı kurularak, öğrenci ve öğretmenlere Bilgisayarca Düşünme Eğitimleri verildi. Bilgisayarca Düşünme Eğitimleri kapsamında, Bilgisayarca Düşünme (Computational Thinking), Bilgisayarsız (Unplugged) Programlama, Algoritma, Oyun ve Oyunlaştırma Teorik Temelleri, Oyun Tasarım Süreçleri, Kodu ile Oyun Programlama, Kodu Game LAB Arayüz Tasarımı ve Proje Geliştirme başlıkları altında toplandı.
Söz konusu projeye ait faaliyetlerin yayılımının sağlanması ve daha fazla öğrenciye ulaşılarak gelişen dünyanın gerektirdiği insan özelliklerine sahip bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanması amacı ile 6 ilçede belirlenen okullarda bir dizi etkinlik planlandı.
Etkinliklerin üçüncüsü Mezitli İlçesi İstanbul Ticaret Odası Şehit Mehmet Güçlü Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 98 öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte öğrencilerin kodlama ile kendi becerilerini keşfetmeleri, farkındalık düzeylerini arttırmalarına katkı sağlandı. Aynı zamanda bu etkinlik 3-9 Aralık 2018 tarihleri arasında dünya genelinde gerçekleştirilen Kod Saatine denk geliyor. 7 Aralık 2018 tarihinde son bulacak olan etkinlikler sonunda 467 ortaokul öğrencisine ulaşılması hedefleniyor.
Etkinlik sayesinde gerek Geleceğin Programcıları Genç Dahiler Projesi faaliyetleri, gerekse düzenlenen yaygınlaştırma etkinlikleri aracılığı ile ülkemizin değişen dünyada söz sahibi olabilecek 21. yüzyıl düşünme becerilerine sahip bireyler yetiştirmesine katkı sunulmuş olacak.
Mersin'de Öğrencilerin Kodlama İle Farkındalık Düzeyleri Artırılıyor
Mersin'de Öğrencilerin Kodlama İle Farkındalık Düzeyleri Artırılıyor
Mersin'de Öğrencilerin Kodlama İle Farkındalık Düzeyleri Artırılıyor

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN YILDIZ, MUAY THAİ SPORCULARIYLA BULUŞTU
CUMHURİYET HALK PARTİSİ HEYETİNDEN, MERSİN ESOB'A ZİYARET
Tarsus'ta Emekliler, Seramik Yaptı
"Köyde Şenlik, Tarsus’ta Gelecek Var" Heyecanı Keşli Mahallesi’nde
Vali Toros, Mut Adalet Sarayına Ziyarette Bulundu
Jandarmadan Mut'ta Kaçak Makaron Operasyonu
Tarsus’ta 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Kovalamacayla Yakalandı
Vali Toros, Mut Orman İşletme Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Vali Toros'tan Başkan Orhan'a İ-adei Ziyaret
Fındıkpınarı - Arslanköy Arasını 18 Km’ye Düşürdü

Mersin Haber ,Mersin