Mersin'de Öğrencilere Yüz Temel Eser Hediye Edildi, Toplam 10 Bin Adet Kitap Dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, köy köy gezen Gezici Kütüphane Otobüsü ile ilçelerde ve köylerde öğrenim gören ilkokul öğrencilerine, toplam 10 bin adet ücretsiz kitap dağıtımı yaptı.

31 Mayıs 2019 Cuma, 15:52
Mersin'de Öğrencilere Yüz Temel Eser Hediye Edildi, Toplam 10 Bin Adet Kitap Dağıtıldı
-

Gezici Kütüphane ile okullarda dağıtımı yapılan toplam 10 bin adet kitap, Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilmiş kitaplardan oluşuyor.
Büyükşehir’den öğrencilere kültür hizmeti armağanı
Çocuklara okuma alışkanlığı edindirme ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla Mersin’in tamamını gezen Gezici Kütüphane, bu sefer de çocuklara kitap hediye etmek için yollara düştü. Toplam 10 bin adet kitabı öğrencilere armağan olarak götüren Gezici Kütüphane ile öğrencilerin kitap okumayı sevmesi, okuma alışkanlığı kazanması ve bu alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.
Gezici Kütüphane ile Mersin’in 13 ilçesinin tamamındaki köy ve ilçe okulları ziyaret edilerek, Dünya Klasikleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen kitaplar, ilköğretim öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak armağan edildi.
Küçük Prens’ten Polyanna’lara
‘Büyükşehir Öğrencilere Yüz Temel Eser Hediye Ediyor Projesi’ kapsamında Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilerek bastırılan ve dağıtımı yapılan eserler, yazar Antoine de Saint-Exupéry’in Küçük Prens’i, Eleanor H. Porter’in Polyanna’sı, Ömer Seyfettin’in Yalnız Efe’si ve Halide Nusret Zorlu’nun Benim Küçük Dostlarım isimli kitaplarından oluşuyor.
Gezici Kütüphane bugüne kadar toplam 60 bin 611 çocuğa ulaştı
Kütüphanesi bulunmayan veya yetersiz olan okul, kreş, cezaevi, huzurevlerine yerinde hizmet vermek ve okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1 adet Gezici Kütüphane Otobüsü Mersin merkez ve ilçelerde hizmet vermeye devam ediyor.
Gezici Kütüphane hizmet vermeye başladığı tarihten bugüne kadar, yeni nesillerin kitaba duyarlılığını artırmak amacıyla 395 İlköğretim okulu, 5 cezaevi ve 23 kreşe ziyaret ederek, toplam 60 bin 611 kişiye ulaştı.
Bu sayede şehir merkezinden uzak kırsal bölgelerde, kitap, internet bağlantısı ve bunun gibi hizmetler ile vatandaşların bilgiye erişiminin kolaylaşması sağlanıyor. Çocukları ve yaşlıları hedef alan Gezici Kütüphane, özellikle kütüphane hizmetlerinden faydalanmakta güçlük çeken, kırsalda ve köy okullarında taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrencilere ulaşmayı hedefliyor.
Bu otobüs ile talepler doğrultusunda ya da program dâhilinde okullar, huzurevleri, cezaevleri ve kreşler ziyaret ediliyor. Böylelikle çocuklar, Türk Edebiyatı, Dünya Klasikleri, yöresel kitaplar, çocuk kitapları, boyama kitapları ve kaynak kitapların bulunduğu otobüsü gezerek, içerisinden dilediği kitabı ödünç alabiliyor.
Okulların tatil olduğu dönemlerde ise huzurevi, cezaevi, kreş ve gençlik kampları da ziyaret ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin