Mersin'de Öğrencilere 10 Bin Kitap Dağıtımı

Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilmiş kitaplardan oluş 10 Bin kitap, Gezici Kütüphane ile okullara dağılacak.

27 Şubat 2018 Salı, 16:55
G: 27.02.2018 - 16:56
Mersin'de Öğrencilere 10 Bin Kitap Dağıtımı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ve köylerde öğrenim gören ilkokul öğrencilerine kitap hediye ediyor. Gezici Kütüphane ile okullarda dağıtımı yapılacak olan toplam 10 bin adet kitap, Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilmiş kitaplardan oluşuyor.
Gezici Kütüphane ile okullarda ücretsiz kitap dağıtımı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara okuma alışkanlığı edindirme ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla köy köy gezen Gezici Kütüphanesi, bu seferde çocuklara kitap armağan etmek için yollara düşüyor.
Toplam 10 bin adet kitabı öğrencilere armağan olarak götürecek Gezici Kütüphane ile öğrencilerin kitap okumayı sevmesi, okuma alışkanlığı kazanması ve bu alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.
Küçük Prenslerden, Yalnız Efelere…
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Dünya Klasikleri ve Yüz Temel Eser’in içerisinden seçilerek bastırılan 10 bin adet kitap, yazar Antoine de Saint-Exupéry’in Küçük Prens’i, Eleanor H. Porter’in Polyanna’sı, Ömer Seyfettin’in Yalnız Efe’si ve Halide Nusret Zorlutuna’nın Benim Küçük Dostlarım isimli kitaplarından oluşuyor.
Geleceğin teminatı çocuklar için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Kent Müzesi ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gezici Kütüphane ile köy ve ilçe okulları ziyaret edilerek, Dünya Klasikleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen Yüz Temel Eserlerden toplam 10 bin adet kitap ilköğretim öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak armağan edilecek.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı yapılan kitapların içerisinde Başkan Kocamaz’ın şu ifadeleri yer alacak: “Sevgili öğrenciler; Çocuklarımız bizlerin geleceği, yarınlarımız. Daha güçlü ve daha güzel bir Türkiye’yi inşa edebilmemiz çocuklarımızın okumasıyla, iyi eğitim görmesiyle mümkündür. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız Mersinimizin her köşesinde okumayı teşvik etmek, eğitime destek olmak ve çocuklarımıza daha iyi eğitim imkanı sunmaktır. Bu doğrultuda çocuklarımızın severek okuyacağını düşündüğümüz 10.000 adet kitap öğrencilerimize ücretsiz hediye edilmektedir”
Gezici Kütüphane toplam 22 bin 434 çocuğa ulaştı
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2016 yılı Nisan ayından beri hizmet veren Gezici Kütüphane, çocukları kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Kütüphanesi ile öğrenciler hem kütüphane ortamını tanıyor, hem de kendilerine faydalı bilgiler sağlayacak kütüphane kaynaklarından nasıl yararlanacaklarını öğreniyorlar. Çoğunlukla kütüphanesi olmayan ve çocukların kitaplara ulaşamadığı ilçe ve köylere giderek, kitap okuma aşkıyla yanıp tutuşan çocuklara kitap dağıtan Gezici Kütüphane, Mersin’i bir uçtan bir uca dolaşmaya devam ediyor.
Yeni nesillerin kitaba duyarlılığını artırmak amacıyla hayata geçirilen Gezici Kütüphane, hizmete başladığından bu yana Mersin’in tüm ilçelerini gezerek toplam 264 okulu ziyaret etti ve bugüne kadar 22 bin 434 çocuğa ulaştı.
Gezici Kütüphane’nin içerisinde şu anda toplam 4 bine yakın kitap bulunuyor. Çocuklar, Türk Edebiyatı, Dünya Klasikleri, yöresel kitaplar, çocuk kitapları, boyama kitapları ve kaynak kitapların bulunduğu Gezici Kütüphane’yi gezerek, içerisinden dilediği kitabı ödünç alabiliyor. Okulların tatil olduğu dönemlerde ise huzurevi, cezaevi, kreş ve gençlik kampları da ziyaret ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek

Mersin Haber ,Mersin