Mersin'de Öğrenci ve Veliler LGS’ye Ücretsiz Taşındı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi hayata geçirdiği hizmetlerle hem öğrencilerin hem de velilerin yanında yer aldı.

20 Haziran 2020 Cumartesi, 19:20
Mersin'de Öğrenci ve Veliler LGS’ye Ücretsiz Taşındı
-

Sınav öncesi yaptığı söyleşiler ve yayınladığı videolarla öğrencilerin kaygılarını en aza indirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, sınav günü sağladığı ücretsiz ulaşım hizmeti ile öğrencilerden, velilerden ve sınav görevlilerinden tam not aldı.
Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ilk kez gerçekleştirdiği uygulama ile 32 otobüsü yalnızca sınava girecek öğrenciler ve velileri için tahsis etti. Sınav giriş belgelerini gösteren öğrenciler, sınav görevlileri ve çocuklarına eşlik etmek isteyen veliler, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan ulaşım hizmeti ile herhangi bir aksaklık yaşamadan sınava zamanında ulaştı.
İlçelerde 32 otobüs yalnızca öğrenciler ve velileri için tahsis edildi
Tarsus’ta 18, Erdemli’de 6, Anamur ve Silifke’de 2 ayrı okulda olmak üzere 32 adet otobüs ile ücretsiz ulaşım hizmeti sağlandı. Merkezde ise 130 ayrı okulda sınava giren öğrencilerin sınav öncesi ve sonrası rahat bir seyahat geçirmesi adına 175 adet otobüs hizmet verdi.
Ayrıca sayı olarak sınava girmek için oldukça fazla öğrenciyi ağırlayacak olan Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü içerisinde de 2 adet ring otobüsü öğrencileri sınava girecekleri fakülteye kadar bıraktı.
Öğrenciler sınava, çalışanlar işine yetişti
Öğrencileri sınava taşıyan otobüslerin yoğunluğundan çalışan vatandaşların etkilenmemesi için de ek seferler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, 42 otobüste düzenlediği fazladan 87 sefer ile ulaşımda oluşabilecek aksamaların önüne geçti. Büyükşehir’in otobüsleri ile öğrenciler sınava, çalışanlar işine gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Anteplioğlu "Tarsus’ta Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlıklar Başladı"
MİLLETVEKİLİ UYSAL, VALİ TOROS İLE GÖRÜŞTÜ
Yeni Mersin İdman Yurdu'ndan İl Müdürü Göksun Öz’e Ziyaret
Kazada Sıkışan Yaralıları Mersin İtfaiyesi Kurtardı
MERSİN'DE BİN 135 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ, BİN 233 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI
AKDENİZ'DE METRUK BİNA YIKIMI
Akdenizli Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor
Bölge Müdürü Ataş, Çamlıyayla Ekiplerini Ziyaret Etti
MİLLETVEKİLİ UYSAL, KAYMAKAM AVCI İLE GÖRÜŞTÜ
ÇAMLIYAYLA'DA ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPAN 5 KİŞİYE İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI

Mersin Haber ,Mersin