Mersin'de MESKİ, Gözne ve Ayvagediği 5 Bin Metreküp Hacimli Prizmatik Biriktirme Su Deposu Çalışmalarını Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne, Ayvagediği isale hattı üzeri 5000 metreküp hacimli prizmatik biriktirme su deposu yapım işini tamamladı.

05 Ağustos 2024 Pazartesi, 23:55
Mersin'de MESKİ, Gözne ve Ayvagediği 5 Bin Metreküp Hacimli Prizmatik Biriktirme Su Deposu Çalışmalarını Tamamlandı
-

MESKİ Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi’nde bulunan 8 mahallenin, yaz aylarında yoğun nüfus ve aşırı kullanım nedeniyle, zaman zaman yetersiz kalan içme suyunun kapasitesini artıracak çalışmalara devam ediyor. Gözne, Ayvagediği, Soğucak, Bekiralanı, Darısekisi, Kepirli, Güzelyayla ve Musalı mahallelerinde yaz aylarında nüfusun artmasıyla birlikte içme suyu zaman zaman yetersiz kalıyordu. Bunun üzerine harekete geçen MESKİ’nin bu bölgelerde gerçekleştirdiği yatırımlardan bir tanesi olan Gözne, Ayvagediği isale hattı üzeri 5000 metreküp hacimli prizmatik biriktirme su deposu yapım işinin tamamlanması ile yaz aylarında bölgeyi yayla olarak kullanan vatandaşların içme suyu kapasitesi artırılmış oldu.
MESKİ’nin yatırım bedeli yaklaşık 61 milyon lira olan yapım işi kapsamında; 5000 metreküp hacimli prizmatik su deposu yapılarak, mevcut içme suyu hattına ve daha önce yapılmış depolara bağlantıları sağlandı. Bu sayede depo rezervi 450 metreküpten 10 bin 500 metreküpe kadar yükseltilerek, 50 bin kişiye daha hizmet verebilecek duruma getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ TARAFINDAN ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ'NE ÇOK AMAÇLI İŞ MAKİNESİ HİBE EDİLDİ
BOZYAZI'DA "ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI" DÜZENLENDİ
Tarsus'ta Meydana gelen kazada Kamyon Devrildi, Otomobil Şarampole Uçtu
TARSUS E-5 KARAYOLUNDA HARFİYAT KAMYONU DEVRİLDİ
Silufke Atayurt Işıklarında Kaza: Minibüs ile Otomobil Çarpıştı:1 Yaralı
TARSUS’TA LEVHA YENİLEME VE YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASI
MERSİN'DE ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI
"10 Numara Öğrenci Kenti, Mersin"
Mersin Su Kesintileri – 26 Ağustos – 27 Ağustos 2025
Mersin Yenişehir'de Feci Kaza: Nikah Gününden Bir Gün Önce Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin