Mersin'de Maske Yasağı Var Mı? 81 İlin Valiliğine Gönderilen Genelge Ne Diyor? Mersin'de Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasak Mı? İşte Yanıtı!

Geçtiğimiz hafta artışa geçen vaka sayılarının ardından son birkaç gündür düşüş gözlemlendi. Ancak corona virüsü tedbirleri gereği birçok ilde maske takma zorunluluğu bulunuyor. Peki Mersin'de 22 Haziran itibariyle sokağa maskesiz çıkmak yasak mı değil mi sorusunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz.

22 Haziran 2020 Pazartesi, 00:32
G: 22.06.2020 - 00:46
Mersin'de Maske Yasağı Var Mı? 81 İlin Valiliğine Gönderilen Genelge Ne Diyor? Mersin'de Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasak Mı? İşte Yanıtı!
-

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara yarından itibaren 900 lira ceza kesilecek.
PEKİ MERSİN’DE MASKE ZORUNLULUĞU VAR MI?
Bakanlığın genelgesine göre Türkiye genelinde şimdilik 50 ilde genel olarak maske takma zorunluluğu var. Aralarında Mersin’in de bulunduğu illerde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor. Yani genel olarak maskesiz sokağa çıkmanın yasak olmadığı anlamına geliyor.
MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER
Corona virüs salgınında Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale’de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.
MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI KAÇ PARA?
Maskesiz sokağa çıkma cezası ilçelerde bulunan kaymakamlıkların kararını bırakılmış durumda. İçişleri Bakanlığı’nın para cezası ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;
“Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Haber Derleme: Sayfa 33

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
şkrü
11:55
22 Haziran 2020 Pazartesi
mersindede zorunlum maske
89.200.219.21
Emrah
10:58
22 Haziran 2020 Pazartesi
Kasa demek tam bosalmiş
176.220.78.10
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin