Mersin'de "LGS ve YKS Tedbirleri" İçin Karar Yayınlandı! Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Karar Tarihi : 19/06/2020 Karar No : 2020 / 61

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de yapılacak Liselere Geçiş Sınavı ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığının genelgesinin uygulanmasına yönelik talimatları içeren İl Hıfzıssıhha kararı yayınlandı.

19 Haziran 2020 Cuma, 17:28
G: 19.06.2020 - 17:34
Mersin'de "LGS ve YKS Tedbirleri" İçin Karar Yayınlandı! Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Karar Tarihi : 19/06/2020 Karar No : 2020 / 61
-

İşte karar;
Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 19/06/2020 tarihinde saat 15:00’da Mersin Vali Yardımcısı İbrahim KÜÇÜK başkanlığında; İçişleri Bakanlığının 18.06.2020 tarihli ve 9863 sayılı “LGS ve YKS Tedbirleri” konulu Genelgenin uygulanmasına yönelik talimatları doğrultusunda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı.
Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
Bu kapsamda ülkemiz ve ilimiz genelinde 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavının, halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla da bazı tedbirler alınmıştır. Sınav süresini içerecek şekilde 09.00-15.00 saatleri arasında ilimiz genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararı alınmış ve duyurulmuştur.
Sınava girecek öğrencilerin muhtemel kırtasiye ihtiyaçlarını giderebilmeleri için sınav yapılacak okulların çevrelerindeki kırtasiyelerin açık olması gerektiği değerlendirilerek, sınav merkezlerinin çevrelerinde bulunan kırtasiyelerin ve çalışanlarının, 20 Haziran Cumartesi günü 09.00 ile 15.00 arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına karar verilmiştir.
Söz konusu kırtasiyeler ile İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun 18.06.2020 tarih ve 2020/60 nolu kararında belirtilen diğer istisnalar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evlerinde kalması esastır.
Yukarıda belirtilen ve alınan kararların uygulamasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususu;
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir. 19/06/2020

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin