Mersin'de Kurban Sonrası Önlemler

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurban satış ve kesim yerleri ile çöp konteynerlerini ilaçlıyor

13 Ağustos 2019 Salı, 13:57
G: 13.08.2019 - 14:00
Mersin'de Kurban Sonrası Önlemler
-

Bayram öncesi aldığı tedbirlerle il genelinde sorunsuz bir bayram yaşanmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bayram sonrasında da tertemiz ve sağlıklı bir kent için kurbanlık satış ve kesim yerleri ile çöp konteynerlerini ilaçlıyor.
İl genelinde gerçekleşen çalışmalarda onlarca ekip görev yaparken, başta karasinek mücadelesi olmak üzere, sivrisinek larvası, uçkun ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları da yürütülüyor.

Kurban Bayramı öncesinde mezarlıkların temizlenmesinden ulaşıma, hayvan satış ve kesim yerlerinin belirlenmesinden trafik denetimine, parkların bakımından gıda satış yerlerinin denetlenmesine kadar birçok konuda tedbir alan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sıcak yaz günlerinde kutlanan Kurban Bayramı sonrasında da herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşılmaması için önlemlerini alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı onlarca ekip, tüm ilçelerde, kurbanlık satış ve kesim yerleri ile çöp konteynerlerini ilaçlıyor. Kurban atıklarının herhangi bir sağlık problemi yaratmaması için titiz bir çalışma yürüten ekipler, özelikle mahalle aralarında tek tek tüm konteynerleri ilaçlıyor.

Tarsus ve Çamlıyayla’da merkez ve bağlı mahallelerde çalışma yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler başta Tarsus ve Çamlıyayla merkezler olmak üzere Yenice ve Gülek Mahallelerinde oluşturulan kurbanlık kesim noktalarında da detaylı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TADEKA’da Ümit Yaşar Oğuzcan Okuma Grubu Kuruldu
Mersin Büyükşehir’in Sosyal Projeleri Memnuniyet Yaratmaya Devam Ediyor
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’den 23 Nisan Bayram Mesajı
Başkan Seçer, CHP’nin Ankara’daki ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’na Katıldı
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı

Mersin Haber ,Mersin