Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kriz Merkezi kurulduğu günden bu yana 34 bin 888 vatandaşın talebini dinledi. 30 bin 36 gıda ve yemek yardımı ile 239 kişinin eczaneden raporlu ilaç temin talebini alan Kriz Merkezi, taleplerin anında karşılanmasını sağladı. Gelen 600 kurum dezenfeksiyon talebi de anında gerçekleştirildi. Kriz Merkezi’nin gerçekleştirdiği plan ve program dahilinde 17 bin 968 alan dezenfekte edildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin anne sütü alamayan 6-12 aylık bebeklerin beslenme sorununun çözülmesine katkı sunacak mama desteği projesi için ise Kriz Merkezi bünyesinde oluşturulan 0530 844 23 33 numaralı WhatsApp hattına şimdiye kadar 5 bin 596 aile mama talebinde bulundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ilçe belediyeleriyle koordineli çalışarak etkin bir mücadele yürüten Kriz Merkezi’ni daha da büyüttü. Personel sayısı artırılarak Kongre ve Sergi Sarayı’nda etkin bir şekilde çalışmalar yürüten Kriz Merkezi, 50’ye yükseltilen çalışan sayısı ile gelen çağrıları titizlikle karşılıyor, vatandaşların ihtiyaçlarına saha ekiplerini yönlendirerek anında cevap veriyor. Kriz Merkezi kurulduğu günden bu yana geçen sürede 34 bin 888 vatandaşın talebini dinledi. 30 bin 36 gıda ve yemek yardımı ile 239 kişinin eczaneden raporlu ilaç temin talebi alan Kriz Merkezi, taleplerin anında karşılanmasını sağladı.
Başta yaş almışlar olmak üzere tüm yurttaşların yanında
Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından il düzeyinde Koronavirüs’le topyekûn mücadele etmek amacıyla kurulan Kriz Merkezi’ne 0 324 533 37 21 No’lu numaradan ulaşabiliyor.
Koronavirüs salgını özellikle yaş almış vatandaşlara tehdit oluşturduğu için İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasakla beraber yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç olan yaşlıların günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında imdatlarına Kriz Merkezi yetişti. Kriz Merkezi, sokağa çıkamayan yaş almışların ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri bir telefonla ayaklarına kadar götürüyor.
Kriz Merkezi’nin telefonuna ulaşan yaş almışların ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların gıda, yemek ve eczaneden raporlu ilaç temini anında karşılanıyor. Kriz Merkezi, şu ana kadar 30 bin 36 gıda ve yemek yardımı talebini karşıladı. Eczaneye giderek ilacını alamayan yaş almış ve kronik rahatsızlığı olan 239 kişinin raporlu ilacı Kriz Merkezi tarafından eczaneden temin ediliyor ve ardından vatandaşlara teslim ediliyor. Talepleri ilgili birimlere ve ekiplere anında yönlendiren Kriz Merkezi, tüm ihtiyaçların aynı gün içerisinde karşılanmasını sağlıyor.
Sağlık paketi hasta vatandaşların ayağına katar götürülüyor
Dezenfektan, maske, sabun ve bilgilendirme broşürü bulunan ve toplu taşıma araçlarını kullanan yolculara dağıtılan sağlık paketleri de vatandaşların en çok talep ettiği ihtiyaçlar arasında yer aldı. Sağlık paketi için Kriz Merkezi’ne 1927 vatandaş talepte bulundu. Sağlık çalışanları tarafından analiz edildikten sonra aralarında diyaliz, kronik obstrüktif akciğer ve kanser hastası olan 374 vatandaşa sağlık paketi ulaştırıldı.
17 bin 968 alan dezenfekte edildi
Halk sağlığı için 7 gün 24 saat esasına göre çalışan Kriz Merkezi ve ekipler, vatandaşların sıklıkla kullandığı alanları günlük olarak dezenfekte ediyor. Koronavirüs’e karşı aralıksız bir şekilde mücadele eden ekipler, toplam 17 bin 968 alanı dezenfekte etti. 350 alanın dezenfeksiyon çağrı talebi ise ilçe belediyeleri koordineli olarak karşılandı.
Koronavirüs hakkında merak edilenlerin cevabı da Kriz Merkezi’nde
Kriz Merkezi’ne gelen çağrılardan 5 bin 968’ini vatandaşların Koronavirüs salgını ile merak ettiği konular oluşturdu. Koronavirüs’e karşı kişisel temizlik ve dezenfeksiyonun nasıl yapılması gerektiğini soran vatandaşlara çağrı karşılama personeli tarafından gerekli bilgiler aktarılıyor.
Yeni WhatsApp hatları açıldı
Büyükşehir ayrıca Kriz Merkezi’ne gelen çağrı yoğunluğunu da dikkate alarak vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek adına yeni WhatsApp hatları kurdu. İhtiyaçlarını WhatsApp hattı üzerinden ulaştırmak isteyen vatandaşlar 0531 571 46 37(38-39) numaralardan ve yaşadıkları mahallelerin muhtarları üzerinden iletişim kurabiliyor.
6-12 aylık bebeklere mama desteği
Bebeği sadece mama ile beslenebilen dar gelirli aileler Kriz Merkezi’ne başvurduğunda, bebeklerinin maması Büyükşehir Belediyesi ekiplerince evlerine teslim ediliyor. Destekten yararlanan bebeklerin ailesine verilecek pakette ayrıca bebek bezi, ıslak mendil, bebek sabunu ve bebek şampuanı da yer alıyor. Böylece, 6-12 ay arası bebeği bulunan aileler hem bu zor günlerde ekonomik olarak rahatlıyor hem de anne ve babaların evden çıkma gerekçelerinden biri daha ortadan kaldırılmış oluyor. Kriz Merkezi bünyesinde oluşturulan 0530 844 23 33 numaralı WhatsApp hattına şimdiye kadar 5 bin 596 aile mama talebinde bulundu.
28 Aile Sağlığı Merkezi’ndeki 261 sağlık çalışanına öğle yemeği hizmeti veriliyor
Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına, talepleri halinde ücretsiz servis ve yemek hizmeti sunuyor. Şu ana kadar Akdeniz’de 10, Mezitli’de 4, Toroslar’da 8 ve Yenişehir’de 6 Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere toplamda 28 Aile Sağlığı Merkezi’ndeki 261 sağlık çalışanına öğle yemeği hizmeti veriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.