Mersin’de Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor

Ülkemiz genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik uygulanan denetimler, Mersin’de “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla Vali Ali İhsan Su öncülüğünde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

11 Aralık 2020 Cuma, 07:26
Mersin’de Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor
-

Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan işyerleri ile toplu taşıma duraklarında yapılan denetimlere; İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ile genel ve özel kolluk birimleri katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Muğdat Işıklı Kavşak, otobüs ve dolmuş duraklarında ve özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan denetimlerde Vali Su, toplu taşıma araçlarına binerek ve bölgede faaliyet gösteren işyerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşları Koronavirüs salgınına karşı bilgilendirdi, tedbirlere uymaları konusunda uyardı.
Denetimler esnasında vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kuralları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali Su, belediye otobüslerinde artık ‘HES Kodu’ uygulamasına geçildiğini ve vatandaşların genel olarak pandemi kurallarına riayet etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ev ziyaretleri konusunda da vatandaşlara özellikle uyarılarda bulunan Vali Ali İhsan Su, bu konuda hassasiyet gösterilmesini, bir süre daha ev ziyaretlerinin yapılmamasını istedi. Vatandaşlarımızın ev gezmelerini ve misafir kabullerini pandemiden sonraki dönemlerde yapmaları çağrısında bulundu.
Denetimler sırasında Hz. Mikdat (Muğdat) Camii karşısındaki bir taksi durağını da ziyaret eden Vali Su, duraktaki taksicilerle bir süre sohbet ederek hayırlı işler dileklerinde bulundu. Buradaki taksici esnafıyla yakından ilgilenerek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Ali İhsan Su, taksicilerden de kurallara uymalarını ve müşterilerini uyarmalarını istedi.
Denetimlerinin ardından gazetecilere bir değerlendirmede bulunan Vali Su, “Yaptığımız denetimlerde genel olarak maske ve mesafe kurallarına dikkat edildiğini gördük. Bu son derece memnuniyet verici. Belediye otobüslerimizde ve kurumlarımızda HES koduna geçtik. Bu çerçevede kurallara uyuluyor. Bu da memnuniyet verici. Bu anlamda vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim kontrolünü yapmakta zorlandığımız, yapamadığımız ev gezmeleri var. Vatandaşlarımızdan ricamız, mutlaka ev gezmelerini, misafir kabullerini pandemiden sonraki dönemlere ertelemeleri. Bu salgının üstesinden ancak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, ev ziyaretlerini bir süreliğine erteleyerek gelebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin