Mersin'de Kırsal Mahalle Buluşmaları’yla Mesafeler Azalıyor

Kırsalda ve kent merkezinde yaşayan kadınlar arasında dostluğu, üretimi ve kültürel kaynaşmayı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın 8.cisi, Erdemli’nin Güzeloluk ve Silifke’nin Sarıaydın Mahallelerinde yapıldı.

01 Ekim 2019 Salı, 11:18
Mersin'de Kırsal Mahalle Buluşmaları’yla Mesafeler Azalıyor
-

Güzeloluk’ta Milli Mücadele döneminde Kuva-yi Milliye’nin toplanma alanı olan tarihi evi gezen kadınlar, Sarıaydın’da ise hem mahalle sakinleriyle sohbet etti, hem de ürünlerini satın alıp, aile ekonomilerine destek sağladı.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, Mersin’in kırsal mahallelerinde ve kent merkezinde yaşayan kadınları periyodik aralıklarla düzenlediği buluşmalarda bir araya getirip, hem üreticiye destek oluyor, hem de kültürel kaynaşmayı sağlıyor.
Kırsal Mahalle Buluşmaları kapsamında Mersin’in merkezinden otobüslerle yola çıkan yaklaşık 200 kadar kadın, Erdemli İlçesi Güzeloluk Mahallesi ve Silifke İlçesi Sarıaydın Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla bir araya gelerek, hem tarihi ve doğal güzelliklerin tadını çıkardı, hem de kadınların ürettiği ürünleri satın alarak aile ekonomilerine katkı sağladı.
Hem tarihi zenginlikleri tanıdılar, hem de doğayla bütünleştiler
Kent merkezinden yola çıkan kadınların ilk durağı Mersin’in merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke İlçesi Sarıaydın Mahallesi oldu. Nüfusunun büyük çoğunluğu tarımla uğraşan Sarıaydın’da üretilen organik ürünleri ve yöresel lezzetleri tatma ve satın alma fırsatı bulan kadınlar, bol oksijenli, doğal bir ortamın tadını çıkardı.
Sarıaydın’ın ardından Erdemli İlçesi Güzeloluk Mahallesi’ne geçen kadınlar, Milli Mücadele Dönemi’nde Kuva-yi Milliye’nin toplanma alanı olarak kullandığı evi gezerek, hala kullanımda olan ve dokusunu kaybetmemiş evin ve mahallenin kurulma hikayesini dinledi. Son olarak Güzeloluk Mahallesi sakinlerinin çalgılar eşliğinde söylediği şarkı ve türkülere eşlik ederek oyunlar oynayan kadınlar, müziğin birleştirici gücüyle doyasıya eğlendi.
“Bizi güler yüzle karşıladılar”
Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, mahalle sakinlerinin kendilerini içtenlikle karşıladığını belirterek, “Sarıaydın’a gelince ruhum gençleşti. İnsanları sıcacık, muazzam bir köy. Bizi güler yüzle karşıladılar, sofralarını hazırlamışlar. Çok mutlu olduk, burayı çok sevdik. Daha girmeden önce yüzümüzde gülücükler açtı. Biz buraya hemen bir gezi daha yapacağız. Bu doğal güzellik kaçmaz. Herkesin görmesi gereken muazzam bir doğa güzelliği var ” dedi.
Dokucu, ayrıca kadınların ortamın güzelliğine hızlıca adapte olduklarını vurgulayarak, “Biz bu kaynaşmayı görünce başardığımızı hissediyoruz. Biz buluşmak, karşılaşmak, bir araya gelmek, memleketimizin her köşesini tanımak ve tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.
Annesiyle birlikte katıldı
Buluşmaya katılan Suna Torun, annesi Fatma Karakaya’nın evden çıkamadığını, etkinlik sayesinde farklı bir ortama girme fırsatı bulduğunu belirterek, “Belediyemizin böyle çalışmalarının olması çok güzel bir şey. Kırsaldaki vatandaşlarımızla şehirdeki vatandaşları buluşturmak ayrı bir güzellik, ayrı bir değer. Her anlamda faydalı olduğunu düşünüyorum. Mesela annem yaşlı bir kadın, dışarı çıkartamıyorum onu. Yaşlı annelerimizi, çocuklarımızı evden çıkartmamız açısından da güzel bir çalışma bu” dedi. Anne Fatma Karakaya ise duygularını, “Suna benim kızım. Onun yanında kalıyorum, rahatsızım. Buraya gelmekten çok memnunum. Dünden beri hayal ediyordum, çok güzel bir etkinlik” sözleriyle anlattı.
Bir önceki buluşmaya da katıldığını belirten Zeynep Özüdoğru ise Sarıaydın ve Güzeloluk’taki buluşmaların, katıldığı ikinci etkinlik olduğunu ifade etti. Özüdoğru, “Bu benim ikinci gezim. Bizlere doğayla iç içe bir etkinlik düzenledikleri için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve eşi Meral Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Mahalle sakinlerinden alışveriş yapıyoruz. Hem onlar kazanıyor hem biz güzel yerler görüyoruz” dedi.
Ürünlerinin değer görmesi onları mutlu etti
Etkinlikte sıkma satışı yapan Sarıaydın Mahallesi sakinlerinden Meryem Ünal, “Doğma büyüme Sarıaydınlı’yım. Sıkma yapıyoruz, isteyenlere bazlama yapıyoruz, üretiyoruz. Çok güzel bir etkinlik yaptılar, memnun olduk, teşekkür ediyoruz” dedi. Hürü Demirel ise “Arıcılıkla uğraşıyoruz. Kendi ürünümüz satıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin