Mersin’de Kırsal Kalkınmaya 76,7 Milyon Hibe

Ipard II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında 2020 yılı mali kapanış dönemi sona erdi.

19 Ocak 2021 Salı, 12:51
Mersin’de Kırsal Kalkınmaya 76,7 Milyon Hibe
-

2020 yılını değerlendiren TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah UYGUR, Mersin İl Koordinatörlüğü olarak 2020 mali yılı içeresinde 76,7 Milyon Lira Hibe ödendiğini ve sağlanan hibe Tutarı ile Mersin İl Koordinatörlüğü’nün 42 il içerisinde 1. sırada yer aldığı belirtti.

Tkdk Mersin Yine İlk Sırada
İl Koordinatörü UYGUR, geride kalan 2020 yılının Pandemi sürecine rağmen Mersin için verimli bir yıl olarak geçtiğini ifade ederek, 2020 yılında TKDK Mersin açısından birçok projenin yapımına ve hayata geçirmesine vesile olduk. 2020 Mali Yılı kapanışı ile Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü, Sözleşmeye Bağlanan Yatırım Tutarı ( 444,10 Milyon TL), Sözleşmeye Bağlanan Hibe Tutarı ( 201, Milyon TL), ve Ödenen Hibe Tutarı toplamı (126,10 Milyon TL ) ile 42 İl Koordinatörlüğü içinde 1. sırada yerini almıştır.

125 Milyon Avroluk Hibe
UYGUR, ‘’Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 7 Ocak 2021 tarihinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 10'uncu proje başvuru çağrısını ilan ettiğini belirterek, 125 Milyon Avro’luk Destek Bütçesi ile bu çağrı ilanının 2021 yılına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
İl Koordinatörü UYGUR destekler hakkında açıklamada bulundu. UYGUR, ‘’101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (Hayvansal Üretim – Süt üreten, Et üreten, Kanatlı eti üreten ve Yumurta tavukçuluğu)’’ ve 103-Tarm ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (Süt işleme, Et işleme, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Meyve Sebze işleme, Soğuk Hava Deposu)’’ tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Söz konusu tedbirlere göre değişmekle birlikte %40-%70 arasında hibe sağlanacaktır. TKDK'nın desteklediği sektörlerde sağladığı hibe olanaklarına ek olarak sağladığı KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyetleri de bulunmaktadır. Çağrı kapsamında; Makine-ekipman alımı (Frigorifik kasa, Tır, Soğutma Ekipmanları, Plastik kasa) Yapım işleri, Hizmet alımları (Genel Harcamalar) ve Görünürlük kalemleri desteklenecek uygun harcama kalemleri olarak yatırımcılarımıza sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’ ’ifadelerini kullandı.

Başvurular 15 Şubat’ta başlıyor…
Başvuruların tüm sektörlerde 15.02.2021 tarihinden itibaren başlayacağını ifade eden Uygur, ‘’Başvuruların son teslim tarihleri 101- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için 19.03.2021, 103- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar için 26.03.2021’dir’’ dedi.
Üretimi ve istihdamı arttıracak olan projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyor, yeni çağrılarımızda yatırımcıları, üreticilerimizi, kooperatif ve birliklerimizi yatırım yapmaya, İl Koordinatörlüğümüze proje sunmaya ve hibelerden faydalanmaya davet ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin