Mersin'de Karda Mahsur Kalan Dsi Personeli Kurtarıldı

Mersin'in Erdemli ilçesi ile Ayrancı arasındaki bağlantı yolunun 60’ıncı kilometresinde mahsur kalan iki Devlet Su İşleri (DSİ) personelini de kurtardı.

14 Aralık 2019 Cumartesi, 12:33
Mersin'de Karda Mahsur Kalan Dsi Personeli Kurtarıldı
-

Toroslar’a mevsimin ilk karı düştü. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toros Dağları’nda kış mevsiminin ilk karının yağmasıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde, vatandaşların mağdur olmaması için tüm ekipleriyle çalışıyor.

Kar tutmadan temizlendi

Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip kentleri arasında yer alan Mersin’de hizmet sürekliliğinin sağlanması için yapılan planlamalar doğrultusunda, kış aylarında da çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in İç Anadolu Bölgesi’ne geçiş yollarından biri olan Toroslar ve Erdemli İlçeleri ile Karaman’ın Ayrancı İlçesi arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan Arslanköy Mahallesi’nde yılın ilk kar yağışının başlaması ile birlikte yol açma ve yol tuzlama çalışmalarına başladı.

24 saat esasına göre Toroslar ve Erdemli İlçeleri’nde hazır bekletilen ekipler, kar yağışının başlaması ile eş zamanlı olarak çalışmalarına hız verdi. Erdemli ve Toroslar İlçeleri’nin sınırları içerisinde kalan toplam 40 kilometrelik alanda çalışmalarını yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 15 personel, 2 greyder, 2 kepçe, 2 kamyon ve 20 ton tuz ile tuzlama çalışması gerçekleştirerek trafiğin güvenli bir şekilde akmasını sağladı.

İlk hizmetler Arslanköy’den başladı

Arslanköy Mahallesi sakinlerinden Ali Karagöz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin seçimlerin hemen sonrasında mahallelerinde asfaltlama çalışmalarını tamamladığına dikkat çekerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ilk hizmeti Arslanköy gördü. Bugün de ilk kar temizleme çalışmaları buradan başladı. Bizlere verdikleri hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Mahalle sakini Mustafa Cengiz, kar yağışının başladığı ilk dakikalardan itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personelin Arslanköy’de olduğuna dikkat çekerek, “Makineler sabaha kadar önlem olarak burada bekledi. Şu anda kapalı yolumuz yok. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve çalışan personelimize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz ise mevsimin ilk karı ile birlikte ekiplerin çalışmaya başladığını belirterek, “Başkanımız tüm görevlileri seferber etti, burada yollar kapanmadan temizlendi. Mahallemizin tüm yolları açık, sıkıntımız yok. Ayrıca, burada ekipler beklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Mahallemizin sorunlarını giderdi. Bundan sonra da sorunlarımıza müdahale edileceğine eminim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, DSİ personellerini kurtardı

Yoğun kar yağışının yaşandığı Erdemli ile Ayrancı arasındaki bağlantı yolunun 60’ıncı kilometresinde mahsur kalan iki Devlet Su İşleri (DSİ) personeli, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları ile kurtarıldı.
Kar yağışının aniden bastırması üzerine araç içerisinde mahsur kalan görevliler, Jandarma’yı arayarak yardım talebinde bulundu. Görevlilerin yardım talebi üzerine Jandarma ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile kurtarılan DSİ personeli, çalışmalar dolayısıyla ekiplere teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin