Mersin'de Kamyoncu Esnafından Dijital Takograf İsyanı

Mersin'de kamyoncu ve TIR esnafı artan zamları ve uygulamaya konulan dijital takograf uygulamasını protesto ederek D-400 karayolunu trafiğe kapattılar.

03 Ocak 2020 Cuma, 11:59
G: 03.01.2020 - 15:15
Mersin'de Kamyoncu Esnafından Dijital Takograf İsyanı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin'de kamyoncu esnafı yılbaşında yürürlüğe giren kamyonlardaki sayısal takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderimini zorunlu kılan yönetmeliği protesto etmek amacıyla kontak kapattı.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Mersin Nakliyeciler Sitesi yakınlarında D-400 Karayolu üzerinde kamyonları çeken şoförler artan zamları ve dijital takograf uygulamasını protesto ederek D-400 karayolunu trafiğe kapattılar.
D-400 karayolu üzerinde buluşan yüzlerce kamyoncu hayata geçirilen yeni uygulamanın alt yapısının yetersiz olduğunu savunarak iptalini istedi. Kamyoncuların eylemi sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.
Eylem sırasında trafik akışının zaman zaman durma noktasına gelmesi üzerine polis ekipleri, kamyoncuları uyarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yol kenarına park edilen kamyon ve çekicilerin kaldırılmasını istedi. Kamyoncuların eylemine yoldan geçen diğer sürücüler de kornalarla destek verdi.
Kamyoncu esnaflarından Özcan Güner, bu konunun sadece kendilerinin değil Türkiye'deki tüm nakliyeci ve kamyoncu esnafının sorunu olduğunu ileri sürdü. Sorunlarının başında dijital takograf uygulamasının geldiğini dile getiren Şahin, "Bu uygulama sürücülere günlük 9 saat veriliyor. Avrupa'ya ayak uyduralım diyoruz ama kamyoncular Avrupa'da 9 saatte 800 kilometre yol gidebiliyor ancak biz Türkiye'de 350-400 kilometreyi zor gideriz. Bu bizim faydamıza olabilir ancak alt yapımız yetersiz. Biz bu uygulamanın ertelenmesini istiyoruz. İkinci bir konu ise buradan yükü yüklediğinizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmemiz gerekiyor. Bunun da alt yapısı hazır değil. Üçüncü bir konu ise e-fatura. Bizim kamyoncumuz tuşlu telefonu dahi zor kullanıyor. Son olarak ise ton kilometre olması lazım. Biz 24 saat çalışıyoruz para kazanamıyoruz. 24 saatte para kazanamıyorsak 9 saatte nasıl para kazanırız" dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Farkında ol
23:43
3 Ocak 2020 Cuma
Reklam reklam başka birşey yok sitenizde,
176.40.45.129
SON DAKİKA
MERSİN'DE BALKON ÇÖKTÜ: 2 KİŞİ YARALANDI
TARSUS BERDAN BARAJINDA MEKANA AĞAÇ DEVRİLDİ
Kıbrıs Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
KARADENİZ'E HIZLI TREN PROJESİ
KAZA YAPAN PİKAP YANDI: 2 YARALI
BELEDİYENİN ARAÇLARINI REHİNDEN KURTARDIK
BÜYÜKŞEHİR, İSTİHDAMI DESTEKLEYECEK KURSLAR AÇMAYA DEVAM EDİYOR
ÇOCUKLAR İÇİN ARA TATİLDE EĞLENEREK ÖĞRENME MERKEZİ: MERCAN
MERSİN'DE TIR ŞOFÖRÜ KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ
MERSİN'DE 3 AYRI KAZA DA 4 KİŞİ YARALANDI

Mersin Haber ,Mersin