Mersin'de Kaçak Su Kullanımları Tespit Ediliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanlığına bağlı İçmesuyu Sızıntı Tespit Ekibi, ilçelerde bulunan MESKİ içmesuyu arıza tespit ekiplerine yerinde eğitim veriyor.

12 Aralık 2019 Perşembe, 11:34
Mersin'de Kaçak Su Kullanımları Tespit Ediliyor
-

MESKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanlığı Kayıp Kaçak Şube Müdürlüğü’ne bağlı İçmesuyu Sızıntı Tespit Ekibi, tüm ilçelerde yüzeye çıkmayan içmesuyu arızalarının tespitine yönelik çalışmalara devam ediyor. Merkezde 10 yılı aşkın süredir bu çalışmaları yürüten deneyimli ekip ilçelerdeki şube müdürlüklerinde görev alan teknik personele sahada uygulamalı olarak akustik dinleme ile içmesuyu ve abone şebeke hattı tespiti eğitimleri vermeye devam ediyor.

Bunun yanı sıra ekipler, merkezde pilot olarak devreye alınan ve scada sistemine aktarımı yapılıp uzaktan izlenebilen, DMA bölgesi (Ölçülebilir İzole Alan) ile ilgili de yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme çalışmalarını sürdürerek, ilçelerde de uygulamaya konulması için gerekli alt yapıyı oluşturuyor.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Kurum olarak su gibi değerli ve önemli bir kaynağın korunması noktasında çok hassas davranıyoruz. İlçelerimizde MESKİ ekiplerimize, su kaçak tespit cihazı kullanan teknik personele yönelik şebeke kaçaklarının kontrolünü yaparken hata sayısını en aza indirmeleri amacıyla yerinde eğitim düzenliyoruz. Su kaybımızı önlemek, suyumuzu korumak amacıyla bu eğitimlere büyük önem veriyoruz” dedi.

Kayıp-kaçak oranlarını en aza indirmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Alkaç, “MESKİ ekiplerimiz, Mersin merkezde ciddi çalışmalar yaparak önemli su kayıplarının önüne geçti. Aynı çalışmaları tüm ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. Eğitimlerin ardından ilçelerimizde oluşturacağımız içmesuyu sızıntı tespit ekipleri, yer altı sesi dinleme cihazımızla, ilçelerimizde isale hatlarında, şebekelerde, su kayıplarını ve sızıntılarını yer altındaki su akış seslerini kontrol ederek, tespit edecekler. Bu çalışmalar içmesuyu kayıp-kaçak oranını azaltmamıza büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin