Mersin’de Jandarma Ekipleri Tarafından 150 Kilo Patlayıcı ve Dinamit Ele Geçirildi

Mersin İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerce yürütülen faaliyetler kapsamında il genelinde çok sayıda olay aydınlatılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

24 Ekim 2019 Perşembe, 12:37
Mersin’de Jandarma Ekipleri Tarafından 150 Kilo Patlayıcı ve Dinamit Ele Geçirildi
-

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, jandarma ekiplerince yürütülen faaliyetler kapsamında il genelinde çok sayıda olay aydınlatılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

PATLAYICI VE DİNAMİT ELEGEÇİRLDİ

Erdemli İlçe J.K.lığı ekiplerince durdurulan bir araçta yapılan aramada; kasa bölümünde yasal sevk belgeleri olmayan orman arazisinde tarım arazisi açmak maksadıyla kullanılacağı değerlendirilen toplam 150 kg ANFO patlayıcı madde, 800 adet fünye, 16 adet dinamit, 500 metre kırmızı ve beyaz renkte ateşleme kablosu, 1 adet ateşleme düzeneği ile birlikte (4) şüpheli şahıs yakalandı. Olay ile ilgili yakalanan (4) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

ESRAR ELE GEÇİRLDİ

Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Kuzucu Mahallesi Damla Mevkiinde durdurulan şüpheli araç içerisinde yolcu koltuğunda oturan şüphelinin ayakları arasında şeffaf plastik bidon içerisinde kubar esrar maddesi taşıdığı tespit edilmiş, (2) şüpheli ile birlikte 480 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olay ile ilgili yakalanan (2) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılarak ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.
Erdemli İlçe J.K.lığı ekiplerince şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan kontrolde; Yetki Belgesi olmaksızın Tütün ticareti yapan (1) şüpheli şahıs yakalanmış ve araç içerisinde poşetlenmiş halde kıyılmış 110 Kg tütün ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış olup ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

SAHTE ALKOL ELE GEÇİRLDİ

Tarsus İlçe J.K.lığı KOM Timi ekiplerince, Evinde kaçak alkol üretimi yaptığı tespit edilen (1) şahsın evinde ve müştemilatında yapılan arama sonucunda; plastik bidonlar içerisinde yaklaşık 1650 Litre Bandrolsüz Alkollü içki ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili (1) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Olay ile ilgili yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış olup ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

KAÇAK NARGİLE TÜTÜNÜ YAKALANDI

Erdemli ilçesinde Sigara Kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (2) şüpheli şahsın yakalanması için yapılan operasyon sonucunda; şüpheli şahısların ikametgâhlarında yapılan arama neticesinde (770) paket kaçak sigara ve (14.000) gram kaçak nargile tütünü ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili yakalanan (2) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış olup ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

HIRSIZLIK ZANLISI YAKALANDI

Mut ilçesi evren mahallesinde 2016 yılında bir marketten kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gerçekleştirilen hırsızlık olayı ile ilgili Mut ilçe J.K.lığı ekiplerince (3) yıl boyunca yapılan istihbarı çalışma ve araştırmalar sonucunda, 16 Ekim 2019 günü parmak izi incelemesi neticesinde olay şüphelisi (1) şahıs tespit edilerek yakalanmıştır. Olay ile ilgili yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Erdemli İlçesinde; (2) Adet Motosikletin çalınması, İş Yerinden Hırsızlık, Mala Zara verme, Tehdit, Hakaret, Silahlı Tehdit ve Silahlı Yağma suçlarını işleyen şüpheli ve şüphelileri yakalamak için yapılan araştırma ve analizler neticesinde, olay ile ilgili (1) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Olay ile ilgili yakalanan (1) şüpheli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

TRAFİK FAALİYETLERİ

Mersin İl J.K.lığı emrinde görevli J.Trf.Timleri ilk ve orta dereceli okullarda vermiş olduğu seminerler ile çocuklar için karayolu güvenliği eğitiminin amaç ve hedeflendiği, öğrencilerimizin trafik risklerini anlama ve riskli durumlarla başa çıkma yöntemleri olan trafik kurallarını uygulamalı olarak kavramalarını sağlamaya çalışmaya devam ettiği, tüm ilçelerimizde trafik kontrol ve denetimleri ile sürücülerin eğitsel çalışmalarla; öğrenci ve yayalarımıza trafik eğitim seminerleri verilmeye devam edilcek.

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü suç ve suç unsuruyla mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin