Mersin'de İstihdam Edilecek 100 Kadın İşçi İçin Mülakatlar Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahada görev yapmak üzere işe alacağı 100 kadın işçi için mülakatları tamamladı.

04 Ekim 2019 Cuma, 11:38
Mersin'de İstihdam Edilecek 100 Kadın İşçi İçin Mülakatlar Yapıldı
-

Vasıfsız işçi olarak işe alımları gerçekleştirilecek olan kadınlar, oluşturulan 7 kişilik komisyonun karşısına çıktı. Komisyon, kadınların hem özgeçmişlerini değerlendirdi, hem de kendilerine çeşitli sorular yönlendirdi.
Yapılan mülakatın ardından, komisyon üyeleri değerlendirmelerini yapacak ve yasal prosedür takip edilerek, 1 hafta gibi bir sürede işe alımlara başlanacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahada görev yapmak üzere işe alacağı toplam 100 kadın işçi için mülakat yaptı. Personel alımı için www.mersinbuyuksehiras.com.tr adresinden yapılan başvurular sona erdi ve mülakatlar tamamladı.
İŞKUR üzerinden ilana çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilanları, 25 Eylül-1 Ekim 2019 tarihleri arasında yayınlandı. İlanın yayından kaldırılmasının ardından başvurular sona erdi ve başvuruları değerlendirmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, mülakatları tamamladı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan mülakatta, vasıfsız işçi olarak işe alımları gerçekleştirilecek kadınlar, oluşturulan 7 kişilik komisyonun karşısına çıktı. Komisyon, kadınların hem özgeçmişlerini değerlendirdi, hem de kendilerine çeşitli sorular yönlendirdi.
Kadınların özgeçmişleri değerlendirildi
Mülakat ve ardından yapılan değerlendirme kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapacak olan kadınların, sahada çalışmaya uygun olup olmadıkları, 40 yaş üstü olmaması kriteri, mezuniyet durumu, iş tecrübeleri gibi kriterlere bakılıyor ve komisyon üyeleri tarafından seçimi gerçekleştiriliyor.
Bir gün boyunca devam eden mülakat sonunda komisyon üyeleri değerlendirmelerini yapacak ve yasal prosedür takip edilerek, 1 hafta gibi bir sürede işe alımlar gerçekleştirilmeye başlanacak.
Özada: “Objektif bir seçme işlemi yapıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Yetkilisi Serkan Özada, 100 kadın istihdamı için görüşmelere başladıklarını belirterek, “Öncelikle bir başvuru süremiz oldu. Bu süre içerisinde başvuranları, belirli kriterlerde bugün burada topladık. Sırayla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Belki çok uzun zamandan beri ilk defa bir komisyon eşliğinde, objektif olarak ve seçim kriterleri koyarak bir seçme işlemi yapıyoruz. Burada komisyonumuz 7 kişiden oluşuyor ve birebir ilgili kişilerle görüşmelerini tamamlıyorlar. Biz elimizden geldiği kadar, kurumumuz bünyesinde, doğru kişiyi, doğru yerde istihdam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Yaklaşık 300 kadının iş başvurusunda bulunduğundan bahseden Özada, “Bundan sonraki başvurularımızda da kesinlikle daha önce olmayan bir sistemi getirmeye çalışacağız. Biz Kariyer Merkezi olarak başvuru zamanı içerisinde başvuru yapanlar ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bu sistemi kurmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi ilk defa, daha önce olmayan mülakat sistemini getirerek ve başvuru sürelerini uzun tutarak vatandaşlarımızın burada eşit bir şekilde başvurularını yapıp, objektif bir şekilde seçilmesini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Kadınlar sahada çalışacak
Yapılan mülakatın ardından, kadınlar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere işe alınacak. Kentin daha güzel hale gelmesi için emek verecek olan kadınların 50’si Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Büyükşehir’in sorumluluk alanında bulunan cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda görevlendirilirken, diğer 50’si ise Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda, çim biçme, budama, çiçek ve ağaç dikimi, ilaçlama, gübreleme, toprak takviye-tesviye, parklarda genel temizlik ile çiçek, çim, ağaç sulama gibi işlerde çalışacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin