Mersin’de İkinci Bat-Çık Projesi’nin Altyapı Çalışmaları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Tulumba Bat-Çık Projesi’nden sonra şimdi de Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi için kolları sıvadı.

26 Temmuz 2016 Salı, 18:38
G: 26.07.2016 - 20:16
Mersin’de İkinci Bat-Çık Projesi’nin Altyapı Çalışmaları Başladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Tulumba Bat-Çık Projesi’nden sonra şimdi de Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi için kolları sıvadı.
 
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı içinde yer alan ve kentin yoğun bölgelerdeki trafiğini rahatlatmak amacı ile planlanan Bat-Çık projelerinin ikincisi de hayata geçiyor.
 
 
Yenişehir İlçesi Okan Merzeci Bulvarı ile İsmet İnönü Bulvarı kesişimindeki Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin altyapı çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı.
Kavşakta, Okan Merzeci Bulvarı doğu-batı istikameti 500 metre Bat-Çık, İsmet İnönü Bulvarı transit geçiş olarak projelendirildi. Projenin içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, yüksek gerilim hatları deplase çalışmaları tamamlandı, alçak gerilim hatları çalışmaları ise devam ediyor.
 
 
Limonluk Kavşağı’ndan Saatte 800 Araç Geçiyor
 
 
Saatte 800 aracın geçtiği Limonluk Kavşağı, Mersin’in trafik yoğunluğu en fazla olan güzergahları arasında yer alıyor. 2016 Kasım ayında tamamlanması planlanan proje ile Okan Merzeci, İsmet İnönü ve GMK Bulvarı istikametindeki trafik akışının büyük oranda rahatlaması sağlanacak.
 
 
Proje ile ilgili görüşlerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “31 Mart 2016 tarihinde Mersin’in ulaşım geleceğini şekillendiren Ulaşım Master Planımızı tamamladık. Bat-Çık projeleri de bu master planının içerisinde yer alan ve kent trafiğini belli oranda rahatlatacak olan bir ulaşım planlama şeklidir. Bu anlamda birincisini tamamladığımız Tulumba Bat-Çık Projesi’nin ardından Limonluk Kavşağı’nın projesine de söz verdiğimiz gibi başladık. Buraya öncelik vermemizin sebebi Yenişehir İlçesinin nüfusunun giderek artması ve diğer bağlantı yollarına giden güzergah olarak öncelikli tercih sebebi olmasıdır. İlerleyen dönemlerde vatandaşımızın trafik sorunu yaşamaması için önceliği bu bölgemize vererek projemizin altyapı çalışmalarına başladık” dedi.
 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mersinlilerin çalışmalar esnasında sorun yaşamaması için alternatif güzergahlar olan 20. Cadde, yeni hizmete açılan 201. Cadde ve 18. Cadde’yi kullanarak, yolculuklarını gerçekleştirebileceklerini belirtti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
DİYARBAKIR’DA 12 MİLYON 389 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ, 22 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
MERSİN TOROSLARDA MOTORSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ
Tarsus’ta Esnaf Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
TÜBİTAK'TAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NE 30 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
VALİ TOROS, JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN, BAŞKAN SOFU'YA ZİYARET
TÜRKİYE GENELİ "SIFIR ATIK YARIŞMASI 1'İNCİSİ MERSİN'DEN
MÜDÜR ATAŞ’TAN, ATEŞ SAVAŞÇILARINA ZİYARET
BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI’NA KATILDI
JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186 YAŞINDA

Mersin Haber ,Mersin