Mersin'de İkinci Bahar Emekli Evi Üyelerine İğne Oyası Kursu! İğne Oyaları Emekli Evi Üyelerinin Elinde Canlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “İğne Oyası” kursu veriliyor.

01 Mart 2020 Pazar, 10:40
Mersin'de İkinci Bahar Emekli Evi Üyelerine İğne Oyası Kursu! İğne Oyaları Emekli Evi Üyelerinin Elinde Canlanıyor
-

Hafta içi iki gün saat 09:00-16:00 arası devam eden kursta Emekli Evi üyeleri, doğadan aldıkları ilhamı attıkları ilmeklere yansıtıyor. Kursa katılan emekliler, ortaya çıkardıkları işler çoğaldığında ürünlerini sergileyecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “İğne Oyası” kursu verilmeye başlandı. Emeklilik zamanlarını oturarak değil üreterek geçirmek isteyen, zamanın kıymetini bilen üyeler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde görev yapan Merve Sakallı tarafından verilen kursa yoğun ilgi gösteriyor.
İğne oyası el sanatı canlanıyor, emekliler üretiyor
Çarşamba ve Perşembe günleri saat 09:00-16:00 arası gerçekleştirilen kursta Emekli Evi üyeleri doğanın renklerini kullanarak emeklerini ilmeklerine katıyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı, sadece birkaç malzeme kullanarak birçok takı ve süs eşyası yapan kursiyerlerin elinde canlanıyor. 29 Ocak’ta kursa başlayan üyeler, yaptıkları işler çoğaldığında ürünlerini sergileyecek.
Nedret Uygur: “Çiçeğe ve sanata olan sevgim burada arttı”
İğne oyası kursunda kitap ayracından küpe, kolye, yüzük gibi aksesuarlara, çiçek motiflerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün yapan Emekli Evi üyeleri öğrenmekten ve üretmekten çok mutlu. Daha önce iğne oyası bilmediğini, kursta öğrenerek çok keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Emekli Evi üyelerinden emekli öğretmen Nedret Uygur, “İğne oyası bilmiyordum. Diğer örgüleri falan yapıyorum ama burada sağ olsun hoca hanımın sayesinde onu öğrendim. Arkadaşlarla hoşça vakit geçiriyorum, çiçeğe olan sevgim, sanata olan sevgim burada arttı. Yani bu yaştan sonra acaba öğrenebilir miyim diye endişelerim vardı. Oysa ki insan her yaşta her şeyi yapabilirmiş. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bize bu imkanları sağladığı için, emekleri için çok teşekkür ediyorum. Başarıları daim olsun” dedi.
Gülseren Yıldırım: “Severek geliyoruz”
İğne oyası kursunda çok keyifli zaman geçirdiğini söyleyen Gülseren Yıldırım, “On senelik kamu kuruluşu emeklisiyim. Belediyenin bir etkinlik mesajı geldi. İğne oyası kursuna başlayalım dedik arkadaşlarla beraber ve başladık. Çok da memnun kaldık. Hocamız da çok güzel eğitim veriyor. Kitap ayracı, papatya, yüzük yaptık. Gerçekten böyle bir etkinlik düzenlemeleri çok güzel olmuş. Severek geliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e etkinlikten dolayı çok teşekkür ederiz. Bunun gibi başka etkinliklerin olmasını da isteriz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin