Mersin'de Hem Eğleniyor Hem De Eğitim Alıyorlar

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ile birlikte Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan engelli temalı Yenişehir Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.

30 Ocak 2020 Perşembe, 12:08
Mersin'de Hem Eğleniyor Hem De Eğitim Alıyorlar
-

Başkan Özyiğit, gençlik merkezinde incelemelerde bulunarak, engelli bireylerle bocce ve masa tenisi oynadı.
TÜRKİYE’DE İLK VE TEK
Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 10 yıllığına bedelsiz olarak devredilen Yenişehir Gençlik Merkezi engelli bireylere uygun olarak düzenlenmesi ile Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği ile dikkat çekiyor. Merkezde engelli bireyler için bir yüzme havuzu, bocce sahası, jimnastik salonu ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirebilecekleri birçok alan yer alıyor. 7’den 70’e tüm engellilerin yararlanabildikleri merkez hem engelliler hem de aileleri için adeta bir nefes alma ortamı. Bin 600 kişinin üye olduğu gençlik merkezi engelleri ortadan kaldırıyor.
Gençlik merkezinde bocce, temel fizik eğitim alanları, masa tenisi, dart, badminton, voleybol ve basketbol oyun alanları yer alırken dil eğitimi, resim, satranç, zeka oyunları, gitar, bağlama ve el sanatları kursları da veriliyor. Öte yandan yaz aylarında bünyesinde barındırdığı havuzda yüzme faaliyetleri de yapılıyor. Eğitim alan gençler spor ve sanat alanlarından başarılar yakalarken keyifle vakit geçirme fırsatı yakalıyor. 5 eğitmen ve 16 personelin bulunduğu merkezin bahçesinde çeşitli hayvanlar beslenirken geniş bir hobi bahçesi de yer alıyor.
“BAŞKAN ÖZYİĞİT, ONLAR MUTLU OLDUKÇA BİZ DE MUTLU OLUYORUZ”
Yenişehir Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden ve burada çocuklar ve gençlerle vakit geçirerek onlarla bocce ve masa tenisi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, şunları söyledi: “Burada çok güzel vakit geçirdiklerini Belediyemiz tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis edilen Yenişehir Gençlik Merkezi’ndeyiz. Burada özel çocuklarımızla ve engelli vatandaşlarımızla bir aradayız. Şehrin merkezinde geniş bahçesi ve spor alanlarıyla vatandaşlarımız için çok güzel bir ortam. Gördük ki bu merkezde özellikle engelli bireylerimiz çok mutlu. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Onlar burada eğitim alıp eğlenirken aileleri de güzel vakit geçirme fırsatı yakalayabiliyor. Minik çocuklarımız da, yaşlı vatandaşlarımız da burada bir aradalar. Mutluluklarını gözlerinden okuyabiliyorsunuz. Burada emek veren eğitmenlere ve diğer tüm personellere teşekkür ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin