Mersin’de Hava Taksi Olarak Hizmet Vermeye Başlayan Helikoptere Talep Her Geçen Gün Artıyor.

Denetim hizmetinin dışında da kullanılmaya başlanan Hava Taksi, ilk uçuşunu 22 Haziran’da Gülnar’dan Antalya’ya yaptı. İkinci uçuşunu Ankara’dan Nevşehir’e gerçekleştiren Hava Taksi’ye gelen talepler arasında Mersin turu da bulunuyor.

29 Temmuz 2019 Pazartesi, 02:59
Mersin’de Hava Taksi Olarak Hizmet Vermeye Başlayan Helikoptere Talep Her Geçen Gün Artıyor.
-

Ayrıca, gelin ve damatlar ile sünnet çocukları da düğün törenleri öncesinde Hava Taksi’yle uçmak istiyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve genellikle denetim hizmetleri için kullanılan helikopter, tasarruf tedbirleri kapsamında Başkan Vahap Seçer’in talimatı ile vatandaşların da kullanımına sunuldu. Hava Taksi olarak hizmet vermeye başlayan ve ilk uçuşunu 22 Haziran’da Gülnar’dan Antalya’ya gerçekleştiren Hava Taksi’ye talep her geçen gün artıyor.
Başkan Seçer’in tasarruf tedbirleri kapsamında aldığı karar doğrultusunda uygun fiyatlara kiralanan Hava Taksi’de uçuşlar için vatandaşlar adeta sıraya girdi. Düğünlerinde farklı konseptler denemek isteyen gelin ve damatların, çocuklarını sünnet ettiren ailelerin ilgi odağı olan Hava Taksi şehirlerarası da hizmet veriyor. Öte yandan otellerin müşterilerinin hava alanından alınarak, kaliteli ve kısa sürede ulaşımlarının sağlanması talepleri de artıyor.
Hava Taksi bölgesinde tek
İlk uçuşunu Gülnar’dan Antalya’ya gerçekleştiren Hava Taksi için Nevşehir, Gaziantep ve Ankara’dan gelen taleplerin yanı sıra Kıbrıs’tan gelen talepler de bulunuyor.
Bölgesinde bu tür faaliyet gösteren tek hava aracı olan Hava Taksi, ikinci uçuşunu 23 Haziran’da Ankara’dan aldığı üst düzey bir heyeti Nevşehir’e götürerek gerçekleştirdi.
Hava Taksi’nin üçüncü uçuşu için Gaziantep’te bir Alışveriş Merkezi ile anlaşma yapıldı. Gaziantep’te müşterilerinden bir aileyi çekilişle uçurmak isteyen bir Alışveriş Merkezi ile 4 saatlik uçuş anlaşması gerçekleştirildi.
Hava Taksi nasıl kiralanıyor?
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmeti Hava Taksi’nin fiyat tarifesi ise saate göre değişiyor. 4-6 kişi kapasiteli helikopterin saatlik kiralama ücreti 9 bin TL iken, yarım saatlik kiralama ücreti ise 4 bin 500 TL. Böylece 6 kişilik ve yarım saat tarifesiyle planlanan bir uçuşun kişi başı fiyatı ortalama 100 Euro’ya tekabül ediyor.
Hava Taksi hizmetinden faydalanmak isteyenlerin planlanan uçuş tarihinden en az iki gün önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na başvurması gerekiyor. Hava Taksi hizmeti ile ilgili ayrıntılı bilgi almak istenler ise Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı 03245333801 telefon numarasından bilgi alabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin