Mersin'de Haşere Gruplarında Kullanılan İlaçlar Doğal Hayat ve Biyolojik Dengeye Uyumlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin zararlı haşere gruplarına karşı rutin olarak sürdürdüğü mücadele çalışmaları hız kazandı.

08 Mayıs 2019 Çarşamba, 15:46
Mersin'de Haşere Gruplarında Kullanılan İlaçlar Doğal Hayat ve Biyolojik Dengeye Uyumlu
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla harekete geçen ve çalışmalarını hızlandıran ekipler, yaklaşan yaz ayları ile birlikte başlayan haşere sorununu, doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda çözüme kavuşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi 13 ilçenin tamamında donanımlı personel ve araç gereçleri ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva, fare ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Kullanılan ilaçlar Dünya Sağlık Örgütü’nden onaylı
İlaçlama konusunda doğal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardı etmeden hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda uygulamalar yapıyor.
Ekipler, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan göletler, havuzlar, rögar ve PTT kapakları, bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, bodrumlarda oluşan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, foseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi yerlerde haşere ile mücadele çalışmaları yapıyor.
Haşere ile mücadele 12 ay boyunca devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde yer alan bütün mahallelerde sivrisinek, ergin, karasinek, larva, fare ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmalarını periyodik aralıklarla yapıyor 12 ay boyunca devam ettiriyor. Mevsim ayırt etmeden yıl geneline yayılan çalışmalar sayesinde Büyükşehir Belediyesi sorunu kaynağında ve başlamadan çözüyor. Mersin genelinde tespit edilen 100 bin üreme noktasında, kaynağın türüne göre tüm yıl mücadeleyi sürdürüyor. Çöp konteynerleri, hayvan barınakları, gübrelik alanlar, çöp toplama alanı, çürüyen hayvansal ve bitkisel atıkları, mezbahalar ve atık su arıtma tesisleri gibi yerlerde yaz döneminde düzenli olarak da ilaç uygulamaları yapılıyor.
Halisdemir: “Vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olması gerekiyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Doktor Bülent Halisdemir haşere ile mücadele konusunda yaptığı açıklamada sürdürülen çalışmalar kapsamında Mersinli vatandaşlara da büyük sorumluluk düştüğünün altını çizerek, vatandaşların da ekiplere yardımcı olmaları gerektiğini bildirdi. Halisdemir, “Mersin’de haşere ile mücadele, iklimi ve coğrafi konumu gereği oldukça güç bir şekilde yapılıyor. Sayın Başkanımız Vahap Seçer’in emri ile özelikle ekosistem dostu ilaç kullanımına özen göstermekteyiz. Bunun için de Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaç alımı konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Biz Mersin’de tüm çalışanlarımız ile bu mücadeleyi yaparken vatandaşlarımızdan da bazı beklentilerimiz var. Özellikle köyler, yaylalar, ve müstakil evlerdeki foseptik kapaklarının kapatılması, oraya ufacık bile olsa herhangi bir giriş çıkışı engelleyecek sistemler kurulması gerekmektedir. Çünkü özellikle sivrisinekler sulu bölgelerde ürerler, oraya yumurtasını bırakırlar. Oradan binlerce çoğalarak tüm mahalleye yayılabilirler” dedi.
“Vatandaşlarımız 444 2 153 numaralı Çağrı Merkezimizden bizlere ulaşabilir”
Halisdemir, Mersinli vatandaşların ilaçlama konusundaki sıkıntılarını 444 2 153 numaralı Çağrı Merkezi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne iletebileceklerini anlatarak, “Vatandaşlarımız lütfen evlerinin önündeki su birikintilerini giderecek uygulamalar yapsınlar. Kaplarda su bırakmasınlar. Özellikle şehirlerimizde bodrumlarda biriken suların çekilmesi oldukça önem kazanmaktadır. Çünkü bu su kaynaklarında üreyecek olan sivrisinekler, tüm mahalleyi olumsuz etkileyebilmektedir. Buraların kurutulması çok önemli. Eğer kurutulamazsa 444 2 153 Çağrı Merkezi hattımız arandığı zaman biz ve ekibimiz her konuda yardımcı oluruz. Bu mücadele Mersin’in mücadelesi, hepimizin mücadelesi. Bu haşerelerden kaynaklanacak sağlığa olumsuz etkileri hep birlikte gidermek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin'de Haşere Gruplarında Kullanılan İlaçlar Doğal Hayat ve Biyolojik Dengeye Uyumlu
Mersin'de Haşere Gruplarında Kullanılan İlaçlar Doğal Hayat ve Biyolojik Dengeye Uyumlu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin