Mersin'de Haftalık 53 Bin 82 Öğrenciye Süt Dağıtılacak

Sütün gelişim ve kemik sağlığı açısından önemini dikkate alan ve öncelikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sütle buluşturmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütün Mersin’den Projesi”, 7 Kasım Perşembe günü başlıyor.

31 Ekim 2019 Perşembe, 09:51
Mersin'de Haftalık 53 Bin 82 Öğrenciye Süt Dağıtılacak
-

“Süt Senin Gurur Mersin”in sloganıyla hayata geçirilecek projeyle, çocuklara küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırılması ve onların gelişimlerine destek olunması amaçlanıyor. 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek.

Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) alınacak. Büyükşehir, söz konusu projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde verdiği sözleri bir bir tutmaya devam ediyor. Başkan Seçer, göreve gelmeden önce vaat ettiği projeler arasında yer alan “Okul Sütün Mersin’den Projesi”ni başlatıyor. “Okul çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için sütleri bizden” diyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyi “Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla 7 Kasım Perşembe günü itibariyle başlatıyor. Proje sayesinde, çocuklara küçük yaşta süt içme alışkanlığı kazandırmak, onların gelişimlerine destek olmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanıyor.

Haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek

“Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütün Mersin’den Projesi” sayesinde, Akdeniz’de 17, Toroslar’da 7 ve Tarsus ilçesinde de 9 okul olmak üzere toplam 33 ilkokulda haftanın 2 günü 200 mililitre paketlerde süt dağıtımı gerçekleştirilecek. 7 Kasım tarihinde başlatılarak, 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek.

Fırsat eşitliği sunarak, sağlıklı nesiller yetişmesine destek olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, süt dağıtımı konusunda özellikle Mersin’in dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara ulaşmayı amaçlıyor.

Süt projesinden köylü de kazanacak

Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) alınacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sayede projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olmuş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin