MERSİN'DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI

Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

15 Mayıs 2025 Perşembe, 15:07
MERSİN'DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.  
 
Mersin genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı. Mersin’imizin huzuru ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet ve Jandarma birimlerimiz gece gündüz çalışmaya devam etmektedir.
2025 yılının ilk 4 ayında;
RUHSATSIZ SİLAH VE SİLAH KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA;
753 silah ele geçirilmiş olup, 840 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Ele geçirilen 753 silahın; 435’i tabanca, 47’si kurusıkı tabanca, 1’i uzun namlulu tüfek ve 270’i av tüfeğinden oluşmaktadır.
ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK OPERASYONLAR KAPSAMINDA:
 27 operasyonla 5 yerel organize suç örgütü çökertildi.
Bu operasyonlarda gözaltına alınan 139 kişiden, 51’i tutuklanmış ve 50’sine adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.
KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEYE YÖNELİK OPERASYONLAR KAPSAMINDA:
328 operasyon yapılmış olup, gözaltına alınan 396 kişiden, 18’i tutuklanmış ve 23’üne adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.  Bu operasyonlarda; 326 bin 358 litre akaryakıt, 40 bin 321 litre içki, 30 bin 989 paket sigara, 1.084 adet elektronik sigara, 24 milyon 907 bin adet makaron ve 5.687 kilogram tütün ele geçirilmiştir.
TEFECİLERE KARŞI YAPILAN OPERASYONLAR KAPSAMINDA:
Bu operasyonlarda gözaltına alınan 110 kişiden, 40’ı tutuklanmış ve 18’ine adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.
UYUŞTURUCU MADDE İMAL VE TİCARETİNE YÖNELİK OPERASYONLAR KAPSAMINDA:
432 operasyon yapılmış olup bu operasyonlarda 604 kişi yakalanmış, 380’i tutuklanmış ve 102’sine adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Kullanıcılık ve diğer alanlardaki olaylarda; 2.385 kişi gözaltına alınmış, 15’i tutuklanmış ve 288’ine adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Bu operasyonlarda 156 kg uyuşturucu madde, 64 bin uyuşturucu hap, 812 kök kenevir ele geçirilmiştir.
SİBER DEVRİYE TESPİTLERİ KAPSAMINDA:
2.515 şahıs veya hesapta, suç unsuru tespit edilmiştir. Bunların 876’sının terörle iltisaklı olduğu görülmüştür. Bilişim- Ödeme- Yasa Dışı Bahis alanında düzenlenen 13 operasyonda gözaltına alınan 256 şahıstan 165’i tutuklanmıştır. “Güvenli Bir Şehir, Huzurlu Bir Gelecek”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’NİN 4. TURU TOROSLAR’IN ETEKLERİNDE YÜRÜNDÜ
VALİ TOROS, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ‘YANGIN YÖNETİM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
KAÇAK TELEFON OPERASYONUNDA 12 GÖZALTI
Çakır: "mersin’de Oluşan Güçlü Lobi Ankara’da da Sürmeli"
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TEDAVİ GÖREN DOKUCU'YA ZİYARET
DRİFT YAPAN 4 ARACA CEZA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TÜM EMEKLİLER DERNEĞİNE "EMEKLİLER GÜNÜ" ZİYARETİ
KAYMAKAM AVCI'DAN YÖRÜKLERE ZİYARET
Bir Tarafı Yaparken, Bir Tarafı Tahrip Ediyorlar

Mersin Haber ,Mersin