“Görüntülü Destek Hattı” ile Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri ve özel gereksinimli bireylerin aileleri düzenli olarak görüşme yapıyor. Sistem sayesinde bu süreçte evde kalan özel bireyler için seviyelerine uygun olarak çeşitli aktivite çalışmaları ile eğitim hizmeti veriliyor.
Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıtlı ve kurslara aktif katılım sağlayan özel bireyler için oluşturulan sistem, yüz yüze eğitim başlayana kadar devam edecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye’de etkilerini devam ettiren Koronavirüs salgını sebebiyle Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim ve kurslara ara veren özel bireyler için 10-16 Mayıs Engelliler Haftası itibariyle “Görüntülü Destek Hattı”nı hizmete sundu.
“Görüntülü Destek Hattı” ile Eğitim Merkezi öğretmenleri ve özel gereksinimli bireylerin aileleri, düzenli olarak görüşme yapıyor. Sistem sayesinde özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapistler, beden eğitimi ve spor öğretmenleri, ailelerle görüşerek bu süreçte evde kalan özel bireyler için seviyelerine uygun olarak çeşitli çalışmalar ile eğitim hizmeti veriyor. Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıtlı ve kurslara aktif katılım sağlayan özel bireyler için oluşturulan sistem, salgın tehdidi sona erip, yüz yüze eğitim dönemi başlayana kadar devam edecek.
Büyükşehir, “Görüntülü Destek Hattı” ile özel bireyleri ve ailelerini yalnız bırakmıyor
Büyükşehir Belediyesi, salgın boyunca özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin yanında olarak onlara destek verdi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Engelliler Haftası itibariyle uygulanmaya başlanan “Görüntülü Destek Hattı” ile özel bireylerin evde daha aktif ve kaliteli zaman geçirebilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nin Pandemi sürecinde eğitime ara vermesiyle çocuklarının eğitimleriyle ilgili destek almak isteyen aileler, hat üzerinden düzenli olarak görüşme yapıyor. Beden eğitimi ve spor öğretmenleri, yaptıkları görüşmelerde haftalık egzersiz alıştırmaları verirken, fizyoterapistler ise duyusal aktivite örnekleri sunuyor ve takibini sağlıyor. Özel eğitim öğretmenleri de özel bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda branş ödevleri vererek, özel bireylerin eğitiminin devam etmesini hedefliyor.
Aileler, ihtiyaç anında öğretmenlere ulaşabiliyor
Hafta içi düzenli görüşme yaparak, ders ve aktivite takibi yapan öğretmenler, randevu sistemi ile ailelere görüşme yapacakları saati bildiriyor. Görüşme sırasında öğretmenler, hem aile, hem de özel bireyler ile sohbet ediyor. Öğretmenler, ailelere çocuklarının eğitimlerini destekleyici aktivite tavsiyeleri verirken, video paylaşımları da yapıyor. Ailelerin de bir telefon uzaklıkta olduklarını hissettiren öğretmenlerin de memnun olduğu “Görüntülü Destek Hattı”, pandemi süreci bitene kadar devam edecek.
Öğretmenlerin düzenli olarak arayarak, bire bir ilgilendiği, hafif mental retardasyona sahip bir çocuğu olan Nur Figen Bulman, “Özel çocuklara böyle bir imkan sağladığı için öncelikle Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.