Mersin’de Fidanlar Toprakla Buluştu

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirildi.

11 Kasım 2020 Çarşamba, 12:19
G: 11.11.2020 - 14:00
Mersin’de Fidanlar Toprakla Buluştu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü düzenlenecek olan “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında ilimizde düzenlenen etkinlikte fidanlar, Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla toprakla buluşturuldu.
Toroslar ilçesi Korukent mahallesinde pandemi tedbirleri çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, il protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Vali Su: “Bugün İlimiz Genelinde 52 Bin 500 Fidanı Toprakla Buluşturacağız”
Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Seferberliği genelgeleri doğrultusunda ülkemiz genelinde olduğu gibi Mersin’de de bugün tüm ilçelerimizde, 13 lokasyonda fidan dikimi gerçekleştirileceğini ifade etti.
Etkinliklerin pandemi kurallarına uygun şekilde yapıldığına dikkat çeken Vali Su; “Bugün ilimiz genelinde 52 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız, bu proje kapsamında bu yıl toplamda 2 milyon 18 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bu vesileyle hem nesillerimize ağacı sevdirme hem de vatandaşlarımız da bu sevgiyi pekiştirme adına önemli bir etkinlik. Aynı zamanda da gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye'yi bırakmış olacağız katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra etkinlikte, Vali Ali İhsan Su, diğer tüm katılımcılarla birlikte saat 11.11’de fidanları toprakla buluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin