Mersin'de Ekmek Fiyatlarında Farklılık Tepki Çekiyor!

Fiyat farklılığı konusunda bir açıklama yok, aynı gramdaki ekmek bazı noktalarda yüzde 25 zamlı satılıyor!

17 Şubat 2020 Pazartesi, 14:49
Mersin'de Ekmek Fiyatlarında Farklılık Tepki Çekiyor!
-

(HABER: Gündem33 )Mersin’de 200 gramlık ekmek fiyatının bazı bölgelerde 1 tl, bazı bölgelerde ise 1,25 tl olması vatandaşların tepkisini çekti.

Mersin’in merkez ilçelerinde ekmek fiyatlarındaki farklılık akılları karıştırıyor. Bazı fırınlar ve marketler 200 gramlık somun ekmeği 1 liraya satışa sunarken, bazı satış noktalarında ise 1 lira 25 kuruşluk ücret talep ediliyor. Yine pide fiyatlarında da aynı farkın görülmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Farklı ilçelerde ve hatta aynı mahalledeki farklı satış yerlerinde değişik fiyat görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, ekmek fiyatlarındaki belirsizliğin sebebine ilişkin resmi mercilerden de bir açıklama bulunmuyor.

Bilindiği gibi 23 Eylül 2018 günü Mersin’de ekmeğe 25 kuruşluk bir zam yapılmış ve 200 gramlık somun ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa çıkarılmıştı. Gelen tepkiler üzerine ise 4 Ekim 2018 günü gelen zam geri çekilmiş ve Mersin’de ekmek fiyatı tekrar 1 liraya düşürülmüştü. Yine 6 Mayıs 2019 günü ekmek fiyatları tekrardan 1 lira 25 kuruş olarak güncellenmişti.

Mersin merkez ilçelerdeki fiyat farklılığına tepki gösteren bazı vatandaşlar ekmeğin 1 liradan satıldığı market ve fırınları tercih ederken fiyat farklılığının nereden kaynaklandığına dair yetkili mercilerden henüz bir açıklama gelmedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MİLLETİMİZİN BAŞISAĞOLSUN: 5 ASKERİMİZ ŞEHİT
ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI’NDA "ADA KIBRIS" RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Sağlık Müdürü Ekici'den "Glutensiz Lezzetler" Projesine Destek
DAMLAMA YİNE KAN GÖLÜ: 5 ÖLÜ, 1 YARALI
TARSUS GELECEK SPOR SPORCUSU NURGÜN YILDIZ, TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
MERSİN ÜNİVERSİTE CADDESİ’NDE EV YANGINI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KENTİN ORTAK ALANLARINI DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRİYOR
MERSİN’İN İKLİM GELECEĞİ BARSELONA’DA KONUŞULDU
MERSİN’DE SOFRALARI BÜYÜTEN MAHALLE MUTFAKLARI’NA TARSUS’TA 2 YENİ NOKTA DAHA EKLENDİ
MERSİN'DE GECE SAATLERİNDE 2 OTOMOBİL İLE BİR EV YANGINI MEYDANA GELDİ

Mersin Haber ,Mersin