Mersin'de Dinamik Kavşak ile Trafik Rahatlayacak! Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi Nedir?

Mersin trafiğini rahatlatmaya yönelik yeni vizyon projelerinden birisi olan ‘Dinamik Kavşak Projesi ve Trafik Yönetim Merkezi’ni düzenlenen tanıtım toplantısı ile basına ve sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

23 Ocak 2019 Çarşamba, 18:50
Mersin'de Dinamik Kavşak ile Trafik Rahatlayacak! Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi Nedir?
-

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ PROJESİ: ‘TRAFİK YÖNETİM MERKEZİ’
TRAFİK YÖNETİM MERKEZİ İLE MERSİN TRAFİĞİ KONTROL ALTINDA
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin trafiğini rahatlatmaya yönelik yeni vizyon projelerinden birisi olan ‘Dinamik Kavşak Projesi ve Trafik Yönetim Merkezi’ni düzenlenen tanıtım toplantısı ile basına ve sivil toplum kuruluşlarına tanıttı.
Başkan Kocamaz: “Mersin trafiğini Akıllı Ulaşım ile rahatlatıyoruz”
Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaşanılan dönemin en belirgin özelliği olan hızlı değişime teknolojik temelli hizmetler üreterek ayak uydurduklarını ve Mersin’i refah seviyesi yüksek akıllı bir kent konumuna getirdiklerini ifade ederek,“Yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemleri kullanarak, kaynakların etkin ve akıllıca tüketildiği, doğaya saygılı, çevre sorunlarının minimuma indirgendiği, konforlu, sağlıklı, kendi kendine yetebilen yeni yaşam alanları yaratabilmeyi temel aldığımız projeler üretiyor ve uyguluyoruz.Kentimiz için hazırladığımız teknoloji ve inovasyona dayalı, kent ve insan odaklı projelerimizle geleceğimizi planlıyor, vatandaşlarımızı akıllı toplum çatısı altında buluşturuyoruz. Kentimizin ulaşımını yenilikçi teknolojiyle buluşturup vatandaşlarımızın isteklerini, kentimizin mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit ederek bilişim odaklı pratik çözümler sunuyoruz. Mersin trafiğini akıllı ulaşım ile rahatlatıyoruz”dedi.
“Başaramazsınız denileni yüreğimizdeki memleket sevdasıyla başardık”
Akıllı ulaşımmisyonuyla hayata geçirdikleri çalışmalarla, Mersin trafiğini her geçen gün daha da rahatlattıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Ulaşım Ana Planı projelerimizi bir birey, bir ebeveyn, bir çevreci ruhuyla hayata geçirdik. Bu kentte yaşayan bireyler işine, gücüne, evine bir an önce ulaşmak ister. Bütçesini düşünerek daha az yakıtla ulaşımını sağlamak ister. Bir ebeveyn, kaos dolu trafik yerine akıllı sinyalizasyon sistemiyle donanmış ulaşım ağında evlatlarına bir an önce kavuşmak ister. Kentte yaşayan bir çevreci zorunlu olan ulaşım ağının doğaya daha az zarar vermesini ister. İşte tüm bunları düşünerek hazırladığımız projelerimizle halkımızın daha güvenli, daha hızlı, daha kolay ve daha ekonomik bir şekilde ulaşım ihtiyacını karşılıyoruz. Hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda Mersin için hep daha iyisini dileyerek ilerledik. Olmaz denileni oldurduk. Başaramazsınız denileni yüreğimizdeki memleket sevdasıyla başardık. Kentimize kazandığımız ulaşımda çığır aşan Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi ve Trafik Yönetim Merkezi’nin tüm Mersin’e ve Mersinlilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”şeklinde konuştu.
2014 yılında göreve geldiklerinden bu yana günü kurtaran işler değil, Mersin halkının ve kentin geleceğine yön veren çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, kente kazandırdıkları modern ulaşım ağı sistemlerinden bahsetti.
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin halkının kullanımına sunduğu katlı kavşaklardan, kavşaklara kurulan sinyalizasyon sistemlerinden, dezavantajlı bireylerin kullanımına da uygun olan alt ve üst geçitlerden, kaldırımlardan, yeni oluşturulan alternatif güzergâhlardan, köyleri ve insanları birbirine bağlayan köprülerden söz eden Başkan Kocamaz, yeni alınan araçları, acil durumhelikopterini, Trafik Sinyal Sistemini, Akıllı Durakları, Heliport ve Heliped alanlarını, Araç Takip Sistemleri ve Panik Butonu gibi modern ve çağın gereklerini yerine getiren hizmetleri anlattı.
Başkan Kocamaz, kentin gelecekteki ulaşım sistemlerini vatandaşların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilecek şekilde planlandığından bahsetti. Ayrıca Başkan Kocamaz Mersin’e kazandıracağı, Türkiye’nin en verimli ve rantabl metrolarından biri olacak olan Mersin Metrosu Hat 1’in Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu dile getirdi.
Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda canlı yayın ile Trafik Yönetim Merkezi’ne bağlandı ve sistemi anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Tektemur ise bir konuşma gerçekleştirerek, proje hakkında bilgi verdi. Uzman Sistem Mühendisi Çağrı Yüzbaşıoğlu da sistemi tanıtan bir sunum yaptı
Trafik Yönetim Merkezi Nedir?
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve MEŞOT bünyesinde yönetilen Trafik Yönetim Merkezi ile trafik akışının sürekliliği 7/24 saat, gerçek zamanlı izlenerek, kentin trafik kontrolünü tek merkezden sağlanacak. Bu amaçla kentin değişik noktalarına kurulumu yapılan sinyalizasyon sistemi, trafik ölçüm sistemi, trafik izleme kamera sistemi vb. akıllı ulaşım sistemleri ile trafik verilerini düzenli olarak tutulacak ve diğer projeler için güncel veriler arşivlenecek.
Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi Nedir?
Kavşakların trafik yoğunluğuna göre yönetilmesine imkân tanıyan Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi sayesinde, kavşaklardaki anlık sinyal düzeni görüntülenirken anında müdahale edebilme ve şehrin trafik yoğunluğu haritasının çıkarılması da mümkün. Kavşağa bağlı her yön için kamera sistemleri ilgili yöndeki araçları sayabilecek şekilde yerleştirilirken bu kameralardan elde edilen veriler Trafik Kontrol Yönetim Sistemi Merkezi’nde toplanarak şehirdeki trafik kontrol altına alınacak. Kavşağa bağlı kameralar sayesinde her yöndeki araçların sayısını tespit eden bu sistem, trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetecek. En yoğun olan yöne, daha uzun süre boyunca yeşil ışık yakılmasını sağlayan sistem sayesinde, kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza inmiş olacak. Araçların trafikte daha kısa süre kalması, trafik yoğunluğunun azaltılması, ortaya çıkan zaman kaybının en aza indirilmesi, yakıt tüketiminin azaltılması sağlayacak olan sistem buna bağlı olarak çevre kirliliğinin de önemli ölçüde azaltmış olacak.
Çok yönlü veri alışverişi sağlanacak
Sürdürülebilir ulaşımı teknolojiyle kentin en yoğun 67 kavşağında hizmete sunulan Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi sayesinde insan-araç-altyapı-merkez arasında çok yönlü veri alışverişin sağlanarak, vatandaşa güvenli bir trafik sistemi sunulacak. Yollar kapasitelerine en uygun ve verimli bir şekilde kullanılarak, enerji verimliliği sağlanacak ve çevreye verilen zararın azaltılacak. Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi ile Mersin zamandan %28 iyileşme yaşarken, bu sayede günlük ortalama 6000 litre yakıt tasarrufu ve 7 ton daha az karbon salınımı ile her anlamda karlı çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin