Mersin'de, Çocuklu Anne ve Babaların Faydalanabileceği Kreşler Kent’e Kazandırılıyor

Ön kayıtları alınmaya başlanan ve ocak ayının başında hizmete girmesi planlanan merkezlerin ilkinin ismini ise Mersin halkının belirlemesi için kampanya başlatıldı.

29 Aralık 2019 Pazar, 11:46
G: 29.12.2019 - 12:55
Mersin'de, Çocuklu Anne ve Babaların Faydalanabileceği Kreşler Kent’e Kazandırılıyor
-

Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki Çocuk Gelişim Merkezleri’nin son dokunuşları yapılırken, Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi içerisindeki merkezin çalışmaları ise hızla devam ediyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim sürecindeki vaatlerinden birisi daha hızla hayata geçiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çocuklu anne ve babaların faydalanabileceği Çocuk Gelişim Merkezleri’nin hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki Çocuk Gelişim Merkezi’nin son dokunuşları yapılırken, Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Halk Kompleksi içerisindeki merkezin çalışmalarındaysa ciddi yol kat edildi. Ön kayıtları alınmaya başlanan ve ocak ayının başında hizmete girmesi planlanan merkezlerden ilkinin ismini ise Mersin halkının belirlemesi için kampanya başlatıldı.
“Görece olarak daha düşük gelirli bölgelerde, bu hizmeti öncelikli olarak vereceğiz”
Başkan Vahap Seçer, daha önce kreşlerle ilgili yaptığı açıklamalardan birinde, kreş konusuna büyük bir özenle eğildiklerini vurgulayarak, “İmkanlarımızı zorlayarak, Mersin’de kreş sayısını, mümkün olan en yüksek sayıya çıkaracağız. Bizim için eğitim ve kreş çok önemli. Anne işe gidiyor, evde çocuğunu bırakıyor. Kendi işte ama aklı çocuğunda. Onun yaşadığı stresi bir düşünün. Kreş sayımızı hızla arttırmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin, annenin, babanın çalıştığı, görece olarak daha düşük gelirli bölgelerde, bu hizmeti öncelikli olarak vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.
Çocuk Gelişim Merkezleri hazırlanıyor, çocukların elinin değeceği duvarlar renkleniyor
Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi’nde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi içerisindeki Çocuk Gelişim Merkezi’nin son dokunuşları heyecanla ve özenle gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çocukların “Teslime Ablası” Teslime Özdemir tarafından imal edilen renkli ahşap mobilyalar, sınıflara titizce yerleştirildi. Son dokunuşları gerçekleştirilen merkezin girişi ise Gülhan Dönmez’in çizimleriyle renkleniyor. Merkezin girişindeki duvarlar Dönmez’in ustalığıyla fil, ağaç, zürafa, panda ve balon resimleriyle çocukları karşılayacak.
Toroslar’da 40 çocuk merkezden faydalanabilecek
Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde iki sınıftan oluşan Çocuk Gelişim Merkezi’nin her bir sınıfı 20 çocuğa, toplamda ise 40 çocuğa gün boyu hizmet verebilecek. Her sınıfta iki anaokulu öğretmeni yer alacak ve çocuklara bilim, sanat ve yabancı dil ağırlıklı eğitimler verecek. İlk sınıfta 3-4 yaş grubundaki çocuklar, ikinci sınıfta ise 4-5 yaş grubundaki çocuklar yer alacak. Çocuklara sabah, öğle ve ikindi yemekleri de verilerek sağlıklı ve düzenli beslenmelerine dikkat edilecek.
“Belediyemizin ilk Çocuk Gelişim Merkezi’nin adını sen koy!”
Mersin Büyükşehir Belediyesi “Belediyemizin ilk Çocuk Gelişim Merkezi’nin adını sen koy!” çağrısında bulunarak, isim önerilerini almaya başladı. Açılacak ilk merkeze ve hizmete girecek diğer merkezlere isim önerisinde bulunmak isteyen vatandaşlar “[email protected]” adresine mail göndererek, önerilerini iletebilecek.
Mersin'de, Çocuklu Anne ve Babaların Faydalanabileceği Kreşler Kent’e Kazandırılıyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin