Mersin'de Çocuklar Komando ve Suda Yürüyüşüyle Eğlendi

Mersin'de çocuklar, Tarsus Gençlik Kampı’nda araç lastikleriyle oluşturulan parkura komando gibi tırmanıp, suda yürüyüşle yeni heyecanlar yaşadı.

24 Temmuz 2019 Çarşamba, 12:58
Mersin'de Çocuklar Komando ve Suda Yürüyüşüyle Eğlendi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun çocukların doğayla iç içe vakit geçirip, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılmaları amacıyla düzenlediği “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğinin kapsamı yeni aktivitelerle genişliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun her hafta sonu Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirdiği “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğinin kapsamı genişletilerek, her hafta çocuklar için yeni aktiviteler sunuluyor. Büyükşehir’in sağladığı ücretsiz araçlarla alana gelen çocuklar, araç lastiklerinden oluşturan parkura komando gibi tırmandı. Çocuklar, suda yürüyüş etkinliğine katılmak için de adeta birbirleriyle yarıştı.
Tırmanma parkuru, kaydırak, tüneller, kaygan zemin, kano gibi birbirinden heyecanlı aktivitelerin yer aldığı etkinlikte çocuklar, geçtiğimiz hafta sonu Toroslar’dan kamyonlarla alana taşınan karda doyasıya oynamıştı. Bu hafta ise alanın kapasitesi daha aktif kullanılarak, çocuklar komando yürüyüşü ve hazırlanan yapay kanalda suda yürüyüş etkinliklerine katıldı. Etkinliğe ilk kez gelen çok sayıda çocuk, büyük bir alana yayılmış parkurlarda hafta sonunun tadını çıkarttı. Kentin belirli noktalarından sağlanan ücretsiz ulaşım ile ilgili detaylı bilgiler Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.
“Her hafta yeni şeyler ekliyoruz”
Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, bu etkinliklerle çocukları apartmanlardan dışarı çıkarmak istediklerini belirterek, “Toprağa, suya dokunsunlar. Kendilerine güvenlerini artırmak istiyoruz, aslında asıl amacımız bu. Hemen etkisini de görüyoruz aslında. Daha buradan çıkmadan çocuklar değişmiş oluyorlar. Bundan sonra da eğitime başlayacağız artık” dedi.
İlk etkinlikten bu yana heyecanın ve katılımın katlanarak artığını ifade eden Dokucu, “Artık ‘Anne anne’ demiyor, kendileri alıp başlarını gidiyor. Çok olumlu etkisini görüyoruz, gelişmelerin farkındayız. Bu tarz çalışmaları eğer bütçemiz el verirse Mersin’in tamamına yayacağız” diye konuştu.
Dokucu, ayrıca aileleri çocuklarıyla birlikte etkinliğe davet ederek, “Her hafta yeni şeyler ekliyoruz. Her hafta hem potansiyelimizi hem de etkinlik çeşitlerimizi artırarak devam edeceğiz. Buyursunlar gelsinler, herkese açık. Otobüs kaldırıyoruz şehirlerden” dedi.
“Biz bu etkinlikte çok eğlendik”
Etkinlikte doyasıya eğlenen Kerem Baysal, “Parkur yaptık, havuza girdik, komando yürüyüşü yaptık” diyerek heyecanını dile getirirken, Deniz Özdestici de, “Biz bu etkinlikte çok eğlendik. Belediye Başkanımız’a bize böyle bir etkinlik sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.
“Öğretmenim de geldiği için çok mutlu oldum”
Etkinliğe katılan çocuklardan Meryem Aksan, etkinlikte öğretmeniyle karşılaştığını belirterek, sevincini “Öğretmenim de geldiği için çok mutlu oldum, ona sarıldım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum” sözleriyle paylaştı.
“İlk kez geldik, gelirken hiç zorluk çekmedik”
Etkinliğe çocuğuyla katılan Nevin Ertaş ise ilk defa geldiği etkinlikten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Biz dairede oturuyoruz. Çocuklar evin içinde kapalı kalıyorlardı. Çok güzel oldu. Çok güzel bir ortam, hem de parkurlarda çok güzel eğlendiler. Belediye Başkanımız’a bu yüzden çok teşekkür ediyoruz. Bizler için de değişiklik oluyor aslında. Evden çıkıyoruz, insanlarla tanışıyoruz, insanlarla muhabbet ediyoruz bu şekilde. Ben ilk kez geliyorum. Biz Yeşil Mahalle’den geldik buraya, muhtarlığımızın önünden aldılar bizi. Hiç zorluk çekmedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a bu etkinlik için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Her hafta düzenlenen etkinliklere katılım sağlamak isteyen, ancak ulaşım imkanı olmayan aileler için Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs kaldırılıyor. Düzenli olarak yapılan etkinliklere katılmak isteyen aileler ve çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun (@mbbkadinvecocuk) Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarını takip ederek etkinliklerin tarihini, saatini ve otobüs hareket yerlerini öğrenebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin